Proteinový "vaječný" koktejl

KRÁSNÝ DEN PŘEJI VŠEM! 



Ne že bych byla Ježíšek nebo Santa Claus, ale mám ohromnou radost. Takovou, že jsem vstávala ve 4 ráno. Pekla jsem si koláček do vlaku, protože dneska končíme v práci brzo, jedeme do Prahy do divadla na Vánoční koledu od Ch. Dickense, v hlavní roli Kája Roden :-) láska....



No a prostě za dva dny je Štědrý den, tak proč si kazit náladu, no ne? 
Včera u nás v Ostravě tak nádherně sněžilo, vzala jsem psa ven, blbly jsme spolu ve sněhu, běhaly a aportovala. No ...perfektní den. A pak? Pustili jsme si po práci Sám doma 2: Ztracen v New Yorku, za oknem chumelenice, k tomu skořicová káva a koláček. Prostě pohoda, vánoční pohoda. Americký kýč by možná někdo mohl říct. Ale mě to nevadí. Mám to ráda a tohle období pro mě moc znamená. 
Manžel loupe poctivě, okénko každý den, ne jako když jsem byla malá a sežrali jsme si to všechno v první den.
No a jelikož už nejsem v tak přísném jídelním režimu jako loňské svátky,  chuť na vaječňák byla silnější než já. Ale přece jen...režim je stále režim a salko, cukr, rum...to nejsou ty nejvhodnější suroviny do nějakého zdravého stylu. 

Vánoce neVánoce. 

Takže co jsem udělala? Vymyslela jsem si (a určitě nejsem první a jediná) takovou alternativu, která je od originálu k nerozeznání a navíc? Já bych řekla, že je o dost lepší!


Tady je:

Suroviny? Velice snadné a opravdu...recept pro mamlase....
1x barebells pudink (já měla vanilka, ale ze všech jejich ostatních příchutí bude TOP!)
1x tatra mléko 4% tuku (je to jakože "light" kondenzované mlíčko)
1x panák rumu (tuzemáček je prostě jen jeden - pro vůni a chuť je to THE BEST)


NO a teď šup do mixéru, vymixovat, nalít do skleniček a šup chladit. Já využila skleničky od Nemléka, takže jsem zabila dvě mouchy jednou ranou. Já věděla, že se mi budou hodit ;) 

Takže zkuste, pokud si chcete dopřát koktejl ale nechcete se přecukrovat na celé svátky. Je to výborná a dobrá věc. Jeden panák na dvě lahvičky fakt není moc. Příjemně to ochutilo a ovonělo. Navíc, proteinový pudink, takže...vlastně je to proteinový koktejl, který potřebujete dostat do svalů, že? Takže nutnost...

Užívejte sváteční dny. 
Vaše M.

Komentáře

  1. Ani jsem netušila, že dělají light kondenzované mléko :O :D hustýý! A recept vypadá dobře ☺ Určitě by to šlo snad udělat z klasického vanilkového pudinku :D Přeji mnoho úspěchů i v dalším roce! :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Míšo, děkuji za milý koment! jj to mlíčko je takové...prostě jako kdyby plnotučné mléko, trošku lepší, je tam o 1,5% tuku víc. Je to fajn. A máš pravdu, šlo by to i z normálního pudinku.
      Přeji ti hodně pohodový a spokojený rok 2018 ;)

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky