Pro kvalitní ráno naše, poslouží nám vždycky kaše III.

Krásný večer přeji Vám všem!


Nějak nám ten čas letí, nezdá se vám?
Mě to teda přijde jako let..masakr! Ještě teď jsem schovávala baňky do krabice, a už abych pekla beránka, protože v obchodech už jsou velikonoční vajíčka! FUJ FUJ FUJ!

Za tu dobu jsem ale nastřádala pěknou kupičku kašiček, které jsem si časně ráno dopřávala. Ne vždy byly povedené, respektive, některé kombinace mě nadchnout tak, že je pak do sebe cpu klidně celý týden v kuse, a hold některé jsou takové..NO DOBŘE...sním to, ale nebudu u toho vyskakovat tři metry do stropu.

tak jdeme na ně, na krasavice:-)



no a když jsme byli u těch vánočních svátků, tak mi z Mikuláše, kterého dostala moje drahá polovička, ukořistila tyto malilililinkaté čokoláďičky Kinder, a jelikož jsem je neměla asi tak cca 6 let, řekla jsem si, že si přece ty dva malé dílečky můžu dopřát, no ne? A tak na jáhlovou krupici šla jedna čokoládička a konzervované broskve...perfekt.


Co jsem si ale za poslední dva měsíce oblíbila nejvíc jsou "sušenky" od Marks&Spencer, o kterých jsem už několikrát psala...jedná se vlastně o jakoby vysušené a slisované ovesné (celozrnné) vločky do menších "sušenek" které stačí zalít horkou tekutinou a voilá ...kaše !


Zde vidíme krok 2. Zalila jsem asi 1/2 malé skleničky (cca 1 dcl) mléka. 


Ihned jsem zamíchala a kaše je prostě dokonalá. Vločky chutnají skvěle, jsou jemné a jemně nasládlé , takže kaši není nutno doslazovat. Opravdu...škoda že normálně stojí celkem dost penízek, protože tohle je moje slabina...i když ...dlouho si takovou snídani nedám...ani mi to vlastně nevadí, ale..o tom zase jindy !


No a výsledek...na kaši jsem kydla ještě lžíci tvarohu, a rozehřála rybíz z léta z maminčiny zahrádky. V tomto případě jsem přece jen trošku "crpla" agávového sirupu, protože rybíz byl řádně kyselkavý, ale dobrota to byla nesmírná!


A zde opět Marks&Spencer kaše..ale jahody a celé jsem to zalila burákovým máslem v prášku, které je o 80% méně tučné, než to klasické. Ale ..vlastně nepoznáte rozdíl..mě to nejvíc vyhovuje v tom, že si sama naředím tu dobrou konzistenci...a to je výsledek.



No a nudná klasika? Vločky, tvaroh, jahůůůůdky. Ale..musím vám říct, že jsem si celkem výskla, když jsem opět viděla jahody na pultech...sice nechci moc vědět, jak se k nám dostaly a jak vyrostly, ale už se mi po nich stýskalo..takže celkem bodly.


Jedna z mých TOP...udělala jsem si ji takto poprvé....to už je asi 2 roky a to podle Zuzky Light. Rozmačkaný banán na pyré. Uvařit vločky v mléče...nalít a smíchat s banánem a nahoru sušené rozinky nebo brusinky...jednoduché a přitom TAK TAK MOC DOBRÉÉÉÉ!


Jednoduše...ovesná kaše, tvaroh, jahody a rozinky...jemně osladily celou kaši a bylo to velmi syté...skoro až za 6 hodin jsem jedla další jídlo. Super...


Pohanková krupice s mixem rybízu. Jak už jsem psala výše...je to ovoce super, ale kyselé jako čunče, takže opět jemně doslazeno sirupem..


Oooo a má láska za posledních pár týdnů. V mražáku jsem našla meruňky. Uvařila jsem si kaši, podusila meruňky do změknutí, šup s nimi na kaši a nahoru kešu máslo Marks&Spencer...nebe na zemi..vážně!


No a to je ode mě dnes všechno....tadídá dí dáááááá!

Doufám, že Vaše zítřejší snídaně bude vypadat aspoň trošku elegantněji než ty moje, pod zářivkou a ještě se zavřenýma očima splácané. Ale i tak....přesto, že to nevypadá jako z magazínu a nebo od Bloggergirl ;-) mě to chutná!

Každopádně teď delší dobu u mě toto nebude...rozhodla jsem se pro změnu a pro kaše v ní moc není místo. Tak uvidíme, co bude dál ale ...přijde to i na blog, takže snad brzy bude měsíční shrnutí mého rozhodnutí. 

Krásný večer a ještě krásnější ráno vám všem!

Vaše M.

Komentáře

Okomentovat

Oblíbené příspěvky