Vánoce všude kolem nás...

Vnímáte je? Je neuvěřitelné, jak čas se od prvního prosince zrychlil o 200%, protože dneska je už pátého, chodí Mikulášové s čertíky, v rádiu zní vánoční staré fláky, ale i krásná nová písnička od Ewy Farné...no prostě melancholie jako prase. 
Všechno krásně svítí už nějaký ten pátek, ale teprve teď už to člověk fakt vnímá celým tělem. Pomalu začínají sousedé zdobit okénka, vozí se stromky na autě, nakupují se dárky a balící papíry (ano, jako já právě před chvílí) no a tak nějak to všechno směřuje k zakončení roku. 

U mě to je takhle asi pár týdnů. Takže se s Vámi chci podělit o náladu a adventní čas, jak ho trávím já. Třeba Vás inspiruji, pobavím, a nebo prostě jen potěším, když přichází to nejhezčí období v roce. 


KONEČNĚ. Konečně jsem si jí pořídila domů. Mám na ni zálusk dobré tři roky, kdy je IKEA umístila do své sezónní nabídky. Nikdy jsem se k tomu nedokopala nebo se nechala přesvědčit, že je to zbytečné. Letos se to povedlo a už nám zdobí obývák. Krásně svítí a je to nádherné.
Šišky poctivě nakradené v Itálii. Byli jsme v říjnu v Římě a já jsem jim neodolala, jsou nádherné, velké a tady v KIK za ně zaplatíte majlant. Tam ? jsou popadané a nikdo je nechce...moje radost.

Přidávám teď nějak často do všeho skořici, třeba jako na pečený batát s kokosovým olejem...dobrota. 

A pak, že nejde udělat sekanou se zelím zdravě. Kvalitní mleté hovězí pečené v troubě, domácí kysané zelí ze soudku bez zahuštění a vařené brambory ve slupce. Very easy a moc dobrééé...

A jo, vánoční nádobí je také na denním pořádku. Tady jsem si na něj udělala mug cake v mikrovlnce a polila proteinovým krémem. 

No a tady je můj ráj. Huňatá deka, vůně svíček, světýlka, čaj a pohoda jazz.
Máte to taky tak?

Letos jsem si prostě splnila vše, co jsem vždy chtěla ale zdráhala jsem se utrácet a pořád jsem to oddalovala, a pak jsem si řekla, proč vlastně? Žijeme len raz a ...proč ne?

Upletla jsem si věneček, pověsila punčošky, snad dneska večer budou plné, když jsem byla TAK hodná... 
A nezapomínám se odměňovat. Tady palačinky z cirznové mouky a plněné avokádovou nutelou. Nebe v hubě. 

A jak prožíváte adventní období Vy? Rozmazlujete se nebo propadáte shonu?
Dárky nakoupené? 
Užívejte a nasávejte svařák vanoční atmosféru.
Vaše M.

Komentáře

Okomentovat

Oblíbené příspěvky