Vánoční kuličky - cukroví, které stihnete

Je to tu. 

Vánoční cukroví na poslední chvíli je tedy absolutně na místě. Takže konec zbytečných keců, není čas, ptát se kdo je kdo!

Datlové kuličky s ořechy a rumem

Suroviny: 

  • Datlová pasta - cca 150 g
  • Mleté ořechy - měla jsem směs vlašské ořechy a mandle. 
  • Rum - dle chuti
No a teď jsem udělala jednoduchou věc. Smíchala jsem vše v pevnou hmotu, ze které šly krásně koulet kuličky. Ty jsem pak obalila ještě v ořeších. Nechávám je v krabičce v lednici. 



Makovo - kokosové kuličky s příchutí marcipánu

Suroviny

Makovo kokosové máslo Nutspread - cca 3 lžíce
100 g mletého kokosu
2-3 lžíce kokosového oleje
2 odměrky sladidla Candy Flavor s příchutí marcipánu

Postup? Vše do mixéru a mixovat až do pevné hmoty, ze které vám půjdou umačkat kuličky. Nešlo to tak snadno jako s datlovou pastou, ale šlo to. Nechala jsem zatuhnout v lednici. Kuličky krásně ztuhly. Některé jsem ozdobila bílou čokoládou bez cukru. Ale...ne všechny, není to nutné. 
Recept jsem čerpala ze blogu e-shopu AKTIN.cz. najdete ho mezi jejich články, je k němu dokonce video, takže pohoda jahoda. to zvládnete. 



Výborně se s ní pracovalo a je úplně skvělá. za kilo datlové pasty jsem dala 97 Kč. Zakoupeno - Aktin.cz
Nikdy jsem takové sladidlo nepoužila, ale pro ty kuličky jsem to chtěla zkusit. Zakoupila jsem rovněž na Aktin.cz. Je trošku dražší, ale koupila jsem si jen jedno a výjimečně. Když jsou ty svátky. Stojí 249 Kč a najdete ho tam snad v milion příchutích.
 Kuliček není moc. 
Ani jednoho druhu, ale to nebyl můj účel.
Nechtěla jsem udělat plnou bednu kuliček a pak jen ležet a cpát se. Chtěla jsem si připravit něco dobrého, co nám dá i nějaké zdravé tuky a vitamíny a navíc nám to dodá vánoční atmosféru do bříška. Přece jen, taková kávička a pár kuliček? To není špatné. Rozsvítili jsme si k tomu stromeček a svíčky, zapnuli vánoční hudbu a jen vnímali, jak je to blízko. 


Co vy? Těšíte se? 

Děláte ještě nějaké cukroví a nebo už máte vše připraveno a těšíte se na příchod Ježíška? 


Užívejte každého dne. 

Vaše M.


Komentáře

  1. Já jediný cukroví, co jsem zatím pekla bylo pro přítele :D cukroví pro nás (hlavně pro mě) budu péct během zítřka. Já se teď těším na každý den, každý den bude něčím vyjímečným ♥ Chystám o tom ještě sepsat článek, protože se podle mě jedná o zajímavé věci :) Já teda peču kolem 10 druhů, od každého 10-20 kousků, ale hodně nabízím, aby lidi ochutnali, že i když je to zdravé, že je to o dobré :) Krásný adventní čas ♥

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teda to jsi mega šikovná, škola, zkouškové a ještě takové hody. Ale super. Taky jsem vždycky ráda, když někomu chutná a přitom je to zdravá varianta ;)
      Budu se tedy těšit na další článek...

      užívej :-) a děkuji za koment. Vždy mě moc potěší.

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky