Jídelní okénko I.

Full day of eating, what I ate, one day of eating. 
Všichni známe tyto články, videa a fotky. taky chci přispět svou troškou do mlýna. 
Tak jsem Vám postupně nasbírala fotky svých jídel. Ať už jsou to krabičky sebou do práce nebo jen moje jídlo doma. Většinou mám jídlo naplánované den dopředu, takže si mohu část předpřipravit. 
Ráno snídám a trošku svačím v práci - u klávesnice, samozřejmě!
Potom jím až doma. Někdy prostě nestíhám a po práci jdu ještě někam ven, za přáteli nebo nakoupit, nebo něco prostě jen zařídit/vyzvednout, takže se pak může stát, že Vás manžel vyzvedává večer ve městě a veze Vám v krabičce ovesnou kaši na svačinu, no není to poklad?

Tady to ale je...koukněte na to.
Oblíbila jsem si tyto směsi - dát si na talíř všechno, co máte rádi.
Tady je to dušená brokolice posypaná lahůdkovým droždím, salát z uvařené řepy, pečené kuřecí maso s bylinkami a pečené batáty. Rychlovka a velká dobrota.
Opečené tofu a "rizoto" se směsí zeleniny (mrkev, lusky, cuketa, kukuřice, hrášek), opět lahůdkové droždí.  Chutná večeře, teplá a vydatná. 
Zeleninová pánev s kuřecím masem a plátek žitného chleba. Jednoduché, prosté a parádní lehká večeře, která zasytí ale neumrtví! Takže shlédnete svůj seriál v pohodě a neprospíte tři díly. Chi...


Delikatesa: Mleté krůtí, upečeno v troubě spolu s bramborami, zelenina, kečup bez cukru.
Mc Donald se může jít zahrabat. 

Mangostan. Exotické ovoce. Koupila jsem si v polském supermarketu. Vypadá to jako česnek. Rozkošné. A chutná to jako tutti frutti bonbonky.  
Sladký oběd: jáhly v mléce, brusinkový šmakout a trošku cottage. Výborné. Přidala jsem ještě do vody, ve kterém jsem vařila jáhly, kokosové mléko a bylo to božské!
Moc jsem si pochutnala a zahnala chutě na sladké.
Domácí flapjack/proteinovka. Super dobrá, ale hodně se roztápěla. Budu to muset ještě doladit recept.

 A co Vy? Jak se Vám jí v práci/ve škole/na cestách? Nosíte krabičky nebo se stravujete přímo na místě, co ulovíte nebo si koupíte v obchodě?
Tak třeba Vás inspiruji na další kombinace a tipy na jídlo.
Mějte moc fajn den. 
Vaše M.

Komentáře

  1. Lahůdkové droždí také zařazuji do jídelníčku. Zkoušela si s ním veganské mac&cheese? To je teprv lahoda :P
    Lenny v Kodani

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No je to zázrak tato surovina! Jéé, mac&cheese? To musím vyzkoušet...nepodělila by si se o recept? Nebo je to jen vyloženě těstoviny s droždím? Musí to být super!
      Děkuji za koment :-)

      Vymazat
  2. Teď naštěstí krabičkování řešit nemusím, ale v létě zase budu do práce :) Jak kdy, když mám čas, něco si připravým sebou. Když ne nebo je to na déle, stravuju se tam, kde je to zrovna možné :) Jáhly s kokosovým mlékem jsem také zkusila a je to moooc dobré!! O mangostanu slyším poprvé a vypadá to zajímavě :D :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. NO mangostan sice zajímavý je moc. Je i skvělý, ale nějak jsem zvyklá na pořádné ovoce - spíš jako..že se zakousneš do jablka, pomeranče atak..tohel je hodně pidi, sem tam v tom malilinkatým dílku je ještě celkem velká pecička...no, drahá sranda.
      Ale fajn zkušenost.
      Krabičkám zdar!

      Vymazat
  3. Je fajn, že další člověk, kterého sleduju má články tohodle typu, tyhle mě hrozně baví :) vždycky se ráda inspiruuju :) Já jsem to měla v práci tak, že u počítače jsem měla hlad nebo chuť pořád na něco :D a tak jsem si můj žrací šuplík nemohla moc plnit :D jinak ted jsem doma a užívám si těhotenství a jídlo si připravuju pěkně v klidu a s radostí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za milý komentář.
      Nejhorší, když má na to člověk čas a nemá třeba do něčeho píchnout, to bych se pak jídlem bavila klidně celý den!
      Užívej těhotenství a pohodu, je super, když si to žena může užívat a mít to fajn a v poklidu a k tomu radost z dobrého jídla stoprocentně patří!
      Hezký den.

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky