Jídelní okénko IV.

Tak jo, už zase nějaký den uběhl a jídlo se jí každý den (díky bohu za ty možnosti) no a tak jsem stihla nafotit aspoň něco, co není úplně nechutná kyda na talíři nebo ještě lépe v misce a k tomu lžíce (design ala bagr!). Takže jsem si dovolila se o to podělit s Vámi. 
Třeba zase nějaká ta inspirace pro Vás a navození dobré chutě na Vaše jídlo, popř. abyste se na něj ještě více těšili. protože nevím jak Vy, ale když listuji Vašimi blogy a nejím, trpím u toho jako pes!

Och...výborný počin. Navíc, je to extra jednoduché a jedla jsem to na snídani a odpolední svačinu. Skvělé hodny, je toho hodně (objem máme rádi) a bylo to delikátní!
Ovesný koláč s mrkvi (korpus) nahoře je řecký jogurt s borůvkami.
Ještě k tomu krásně sněžilo, horký chai latté a já byla hodně, jakože hodně! spokojená. 
Ano, ano ano...je tady zas. A to jsem měla jen dva balíčky TEMPEHU, o kterém jsem psala minule. 
Tady jsem si ho užila s fazolkami na česneku, které byly delikátní. Dávám si do nich vždycky ždibec skořice, česnek, sůl a pepř. K tomu jsem si uvařila fialové brambory ve slupce a opečený TEMPEH. Byl to vynikající oběd, který zasytil na dlouho, všechny živiny a navíc je to díky bramborám božsky barevné, co Vy na to? 
NO a tady je příprava mé večeře a zároveň jídla do práce.
Večeře - uzené tofu, pohanka a směs ze zeleniny. K tomu ještě salátovka na kolečka - miluji ji, snědla bych jí tuny.
No a do práce:
Lívanečky z vloček, vajíčka, skořice a trochu prášku do pečiva, k nim jsem si dala čistý bílý SKYR jogurt.
NO a v alobalu je 1/2 jablíčka a k tomu jsem měla ještě jednu QUEST bar ve verzi Pumpkin pie, o ní jsem psala tady.  
Koukněte na nej, tady je můj mazlík na večeři Nestíhala jsem přes den jíst a toto je má odměna, zasloužená. Ten den byl trénink, v práci chaos, odpoledne pochůzky po městě, vycházka se psem, ufff!
Buchta z ovesné kaše (koupená směs od PROM IN) s vajíčky, banánem a kakaem, k tomu řecký jogurt a na buchtě ještě poleva z proteinu.
Dostala jsem vzorek veganského (rostlinného) proteinu, který je hrachový v příchuti čokoláda.
Recenzi budu dělat jindy. 

Můj včerejší rychlo oběd, kdy byla chuť na něco teplého a moc dobrého.
Vytáhla jsem těstoviny proteinové, které jsou ze zelených sojových bobů, určitě je znáte. Jsou to tyto, 
Nakoupila jsem je v akci ve výprodeji a protože miluji Fetuccine, vzala jsem si tyto. Mě moc chutnají, manžel z nich není nadšen, ale to nevadí, protože aspoň zbude na mně.
Omáčka je velmi jednoduchá: na cibulce jsem opekla mleté krůtí maso, přidala jsem rajčatový protlak, koření (bylinky, sůl, pepř, trošku chilli), šplíchla jsem jemně kečup pro chuť a trošku naředila vodou z těstovin (fígl z Itálie), omáška se krásně zahustila a krásně pak obalí těstoviny.
Dobrota!

Jaké chutě máte v takovém počasí? Taky Vás lákají teplá a hutná jídla, zemité potraviny a čaje? Nebo toto neřešíte a v klidu si dáváte ledové smoothie, smoothie bowl, zeleninový salát a zmrzlinu? (u nás v práci jsou takoví!). 
Mějte krásný den a přeji pohodu. 
Vaše M.

Komentáře

  1. Vždy je skvělé, když je nějaký koláč nízkokalorický a člověk si ho může dát hodně :'DD u nás teď přes noc také hodně nastěžilo, už jsems e ale těšila na jaro :( Zrovna dnes jsem po tempehu pokukovala, ale stejně jsem zas vzala tofu za 20kč než tempeh za 50kč :'D Ta buchta z ovesné vypadá velmi lákavě :) Na recenzi vzorku proteinu se těším, protože jsem si koupila hrachové vločky a teda bléé :D :D ještě mi tu leží. Ta tyto těstoviny koukám už dlouho, ale jako student tak přes tu cenu prostě nejede vlak. To prostě nejsem schopná obětovat :D :D

    Měj se krásně! ♥

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ano, zima se ozvala, sice o měsíc a půl později, než bychom si přáli, ale nevadí! Vidím, že uvažujeme stejně, sice už nejsem studentka, ale pamatuji jaké to bylo a navíc, opravdu mi je stále líto jíst Tempeh častěji, takže včera byla taky volba spíše TOFU. Je taky vynikající, tak co.
      No a recept na buchtu už tady visí ;) takže pro pátek jako dělané. Na víkendovou snídani bodne.

      No a recenzi sesbírám co mám a dám dohromady co nevidět.
      Děkuji za milý komentář a měj fajn pátek.

      Vymazat
  2. Ten oběd s fialovými bramborami.. ideální pro mě! Takové nejvíc zbožňuji - zelenina a bílkoviny bez zbytečného tuku a moučných omáček. Skvělý tip! Ostatní jídla také vypadají velice dobře, dobrou chuť a měj se krásně, Štěpánka

    BLOG Corculum | Stepanka_T

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Štěpánko děkuji za koment.
      Taky mám ráda jednoduchost bez zbytečných "omáček" okolo...a to ne jen v jídle, když tak nad tím přemýšlím :-)
      Krásný páteček!

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky