Jídelní okénko V.

A je tu pátek přátelé!

Nemohla jsem se dočkat. Tento týden byl vskutku velmi zajímavý a tak jsem opravdu ráda, že je mu konec (tedy, tomu pracovnímu). No a pátek si žádá souhrn toho, co jsem do sebe za poslední dobu tlačila. 

Pojďte na to kouknout se mnou, třeba Vás něčím inspiruji.
Nevypadá to moc lákavě, co? No, inu, nic moc, ale dobrota to byla obrovská.
Tyto černé těstoviny jsme si dovezli na podzim z Říma a až teď na ně došlo. Jsou s inkoustem ze sépie. Nicméně, na chuti bych nepoznala extra rozdíl od běžných těstovin.
No a omáčka je zeleninová - a to uvařený květák a rozmixovaný na kaši, ochucený hlavně lahůdkovým droždím, sůl, pepř a trošku bylinek. Byl to moc dobrý a velmi rychlý oběd.

Moje odpolední svačina, která parádně zahřála a v bříšku jako v pokojíčku, to je jasné!
Je to čokoládovo-kokosová kaše od PROM IN, nahoře poleva z proteinu Snickerdoodle, o které jsem psala tady a ještě lžička Kešu másla.
LÁSKA.
A středeční večeře, která byla absolutně dokonalá! Pečená zelenina a brambory, k tomu tři kuličky mletého krůtího masa. 
So simple, so good.
A tady proběhl hokus pokus. Měla jsem plechovku cizrny a na internetu jsem viděla zajímavý nápad, jak upotřebit i ten nálev, ve kterém cizrna je.
Normálně bych ho vylila do dřezu, jako obvykle, ale tady jsem ho vyšlehala do tuhého sněhu, do něj zamíchala kakao, sladidlo a pár kostek rozehřáté 85% hořké čokolády. Naplnila jsem tím skleničky....a voilá!
Je to čokopěna/pudink a je slastný.
Za málo peněz mooooc muziky!
Vyzkoušeli jste někdy?

Miluji zeleninu. Na jakýkoli způsob, ale za mě je nejlepší ledový salát a k tomu zeleninová KYDA s čímsi.
Taky je to rýže a směs mražené zeleniny. Zalité je to domácím ajvarem a podušeno do měkka.
K tomu placičky z mletého krůtího masa (opět),
Zeleninový salát - ledový je moje slabost...na kila!
Moje večeře.
Můj oběd na Valentýna. I když neslavíme...opravdu neslavíme a ani si nic nedáváme a ani si nepíšeme Valentýnky, tohle mě pobavilo.
Přišla jsem z práce domů a manžel už byl doma. Udělal mi takovýhle oběd. Pečené batáty a mleté krůtí maso.
No není to super?
A o chuti se nemusím zmiňovat. Batáty jsou prostě...nepřejeditelná surovina!




Máte rádi studené nebo teplé večeře? Odbýváte se rohlíkem s něčím a nebo vaříte?
Jsem zvědavá!
Takže mí drazí, přeji pohodový víkend. Nádherný a klidný pátek. A hlavně plná a spokojená bříška. 

Mějte krásný den. 
Vaše M.

Komentáře

  1. Moc děkuji za přání k pohodovému víkendu! ♥ Ta první fotka fakt nevypadá vábně :D ale také jsem si z itálie dovezla barevné těstoviny, ale ještě jsme netestovali :) Prosím prosím moc bych ocenila recept na tu pěnu z cizrnového nálevu ♥♥ To musím zkusit! Jinak já mám radši teplé večeře ♥ Nerada se v jídle odbývám :)

    Krásný víkend i tobě ♥

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty barevné těstoviny jsou sranda. Pohlreicha na nás :-) ale bylo to moc dobré! Recepty dám zase dohromady a budu přispívat. Teď to nějak lajdačím, ale zase se do toho dostanu.
      A večeře jsem vždycky jedla studené...ale poslední dva roky, když nemám teplé jídlo, jsem nervozní. Musíme se rozmazlovat přece....žijeme len raz!
      Děkuji Míšo za koment.

      Vymazat
  2. Ty černé těstoviny podle mě vypadají naopak hodně lákavě:D
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A chutnaly super. Květák zajistil krémovost a přitom to nebyla smetanová bomba. Paráda.
      Děkuji za milý komentář!

      Vymazat
  3. Tady vždycky načerpám nějakou novou inspiraci, děkuji za ni :)
    Já mám večeře jak kdy, někdy teplé někdy studené, záleží na čase, chuti a taky na tom, co doma zrovna máme :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za koment. Je fajn, že se inspirujeme navzájem holky ;) pak mohou vznikat super duper jídla!

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky