Slané muffiny na snídani

JE TO TADY!
Aleluja, holahej, konečně jsem se dokopala k tomu, abych sepsala další jednoduchý recept na neskutečnou dobrotu, který je momentálně moje TOP TOP TOP nejvíc oblíbená snídaně. Což je co říct, vezmu-li v potaz to, jak miluji sladké snídaně. 

Takže, nebudu to dlouze opisovat a jdu hned na to!

 Abychom si je splácali dohromady, potřebujeme toto (1 porce):

  • 35 g vloček
  • 1x vejce
  • cca 3 plátky šunky a 2 plátky sýra (použila jsem 30% eidam, uzený)
  • lžička prášku do pečiva
  • koření
  • zelenina
Postup: 
Jednoduché, vločky jsem si prvně rozemlela na jemnější, smíchala s prdopečem, nakrájela šunku, klepla vajíčko, 1 plátek sýra jsem nakrájela na kostičky, jeden si nechala nahoru. 
Všechno jsem promíchala, do hotové směsi jsem zamíchala mraženou zeleninu - směs hrášku a mrkve. 
Naplnila jsem těstem 6 formiček na muffiny, tyto jsou silikonové a jsou super. Nelepí se, nemusím ničím vymazávat. Pohoda. 

Pekla jsem cca 15 minutek dozlatova. Nechala vychladnout no a pak v práci vychutnávala ještě s rajčaty. je to super. Parádně to zasytí a navíc, je to opět variabilní recept, kdy můžete fantazírovat co to dá.


  Kombinace zeleniny, koření...nic není problém. Vyměňte sýr, super bude mozarela, do těsta dejte trošku rajčat a bazalky - caprese muffiny jsou tu! Prostě, neomezujte se na daný "předpis". Vždy vymyslím něco nového a to čistě náhodou a improvizací.


Copak snídáte nejčastěji? Máte věrné kombinace, které držíte stále a nebo měníte každý den? A co jste snídali dneska? 
Snad se Vám bude recept líbit a doufám, že bude i chutnat. 
Krásný den Vám všem, Vaše M.

Komentáře

  1. Tak toto se příteli bude moc líbit ♥ Miluje slané! A je to takové jednohubka, že si muffin může dát kdykoliv. I během jízdy (i když nenávidím, když to dělá, ale někdy prostě jíst nestíhá). Často koláčky, ale na kolejích hlavně kašičky :) ovesné, jáhelné, pohankové... Já se to snažím obměńovat :) Dnes jsme s přítelem posnídali ovesnou kašičku s jablkem, skořicí a krémem z kokosu a vlašských ořechů :) Copak jsi dnes posnídala ty?

    Krásný zbytek dne ♥

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, Míšo to je super, že se neodbýváš a dopřeješ si fajn a pořádné jídlo. Jíst za chůze a tak mi celkem vadí, ale občas se přistihnu, že to dělám taky.Obzvlášť v práci jím u práce na PC a to bych asi taky úplně neměla.
      Slané muffiny určitě zkus...jsou super a podle chuti můžeš obměňovat. Nedávno jsem dala mozarelu a byly super jemné a dobré.

      Já dneska měla na snídani cottage, ořechy a racio chlebíček. Odbyla jsem se tak narychlo, ale nestíhala jsem. Za to se těším na víkend, kdy si udělám teda ovesnou s jablky a skořicí, udělala jsi mi chutě!!!
      Děkuji za fajn komentář a dej vědět, jestli jsi zkoušela receptík.
      Měj krásný den.

      Vymazat
  2. Teda, to je super recept... lehký, rychlý a určitě moc dobrý.
    Já mám radši sladké snídaně, ale občas si dám i něco na slano, tyhle muffiny bych si ale udělala spíše k večeři, protože čekat 15 minut než se to upeče, asi bych umřela hlady, jen ráno otevřu oči, mám hrozný hlad :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tomu rozumím, obzvlášť, když čekáš miminko. To je jasné! Ale chutnají fakt super, dělám si různé verze a máš pravdu, že i na večeři padnou jako ulité.
      Tak třeba ti na ně příjde chuť a vyzkoušíš.

      Děkuji za komentář.

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky