Nákupy IV.

zásoby na horší časy...

Krásný "půl týden"


tak jak se daří? 
Já se stydím a kaju, protože jsem měla víc jak 14 dní pauzu. skoro ve všem. 

Jak možná víte z některých mých poznámek a tak...v sobotu mě potkala šťastná událost - svatba. 
Byť je to jen jeden den, přípravy na něj jsou neskutečné a obsahovalo to plánování a přípravy dlouhé jak čtrnáct dní před výplatou. 
Nicméně, abych to shrnula....stálo to za to, den to byl úchvatný a moc jsme si to užili. O něm...ale možná příště. 

Samozřejmě se mi za tu dobu nakupily fotky. Fotila jsem co se dalo a hlavně, co jsem stihla vyfotit. Některé fotky jsou starší, takže ani přesně nevím kolik co stálo nebo kde jsem co ulovila. Výsledek je ale stejný. Všechno jsem zkusila, ochutnala, koupila a teď je to tady jakožto recenze, která vás může inspirovat. 
Jdeme na to!



Celozrnný chlebíček z Alberta


Tento malinkatý a strašně roztomilý chlebíček jsem koupila v supermarketu Albert. Měli ho  nově v nabídce a je fakt, že je to jeden z mála co se tohoto obchodu týče. Ochutnala jsem ho čerstvý, ještě mírně teplý a byl fakt vynikající. Křupavý a prostě bodnul!

Krajíčky z něj jsou mile malé, vhodné na super porce na sváču. Mě do práce posloužil....
Tady opravdu vypadá na fotce, že je normálně veliký...nenapadlo mě s něčím ho porovnat, ale pro vaši představu, krajíčky jsou asi jako menší dlaň :-) 


Špaldový nápoj Alnatura

Toto rostlinné mléko od Alnatury jsem zakoupila v Globusu. Chytila jsem sympatickou akci na všechny rostlinné mlíčka a protože jich moc nebylo. zkusila jsem toto. 
Můžu vám s klidem srdci říct, že mě to tak moc chutnalo. že jsem se musela joooo krotit. Pořád jsem chodila do lednice na "hlt". Jemně sladké, chutné a kaše z něj byla moc dobrá. 
Jednou jsem ho použila na protein a mlaskala jsem jako mlsná kočka. Fakt super. Ve slevě tedy 19.90 Kč. Byla to super cena a je škoda, že normálně stojí jednou tolik. Avšak ani to není překážka si sem tam udělat radost, no ne? 







Ořechové mléko Alpro

A ano, pořád stejná akce a stejné místo činu. Jak jsem výše avizovala, koupila jsem tedy nejen špaldový ale i mléko z lískových oříšků. Dodnes mě mrzí, že jsem si jich nevzala více. Bylo dobré a pro mě bylo "fručko" na jeden cuc pryč. Moc  mi chutnalo...


Sweetello - PILOS (Lidl)

No..co vám budu povídat. Možná jste už ochutnali novinku z Lidlu  - sweetello. Je to hříšně dobré, sladké, úchvatné a tučné jako prase. Ale u tohoto zázraku pomíjím všechny své zásady. 
150 g nebe v jednom kelímku najdete málokdy. Toto nám sloužilo s přítelem  na snídani a můžu pyšně říct, že jsem odolala a krabičku snědla na dvakrát, protože přece jen je toho dost a není třeba být čuně každý den... (Mirko, že tě hanba neliská). Každopádně dostanete tuto slast ve třech příchutích - jablko/skořice, vanilka a moji srdcovou záležitost - ořech. 
P.S ta fotka není nic moc, nevím zda jsem se už "netřepala" na první lžičku...

Mixit - kaše TUTI FRUTTI a mix suché plody

Tady ale přichází mírné zklamání. Nemůžu si pomoct a moc mě to mrzí, protože u mixitu se ještě nestalo, že by mi něco nechutnalo, ale tady je moje poprvé "nedobré". 
Kaše tutti frutti...myslela jsem, po vyzkoušení letního mámení, že to bude můj šálek kaše...a ono nic!

složení kaše:jáhlová kaše (jáhly, sušené mléko, probiotické kultury), rýžové crispies, drcená mrazem sušená broskev, mrazem sušený pomeranč, pom. kůra a physalis, kokosový cukr bio

Vypadá to skvěle, ale chuť je prostě pryč. U mě jde o plnější a nevýraznou vodovou záležitost. Možná, že s mlékem to bude přece jen lepší, ale ...nevím. není to ono...
Sem tam narazíte na výraznou citrusovou chuť, což je příjemně osvěžující ale to je tak všechno. 
Doufala jsem, že nebudu muset doslazovat, když je součástí kokosový cukr, ale aby se to nějak dalo, musela bych tam chrstnou toho poněkud víc a to se mi nechtělo. Takže zatím  jsem tomu dala šanci 2x. Uvidím, třeba se hecnu nebo z toho něco vykouzlím:-P

Za to moje mixíčko suchých plodů? Geniální. Dala jsem si datle, banán s medem a vlašské, lískové ořechy. Nic víc, nic míň. Trvalo mi 5 dní než jsem tuto lahodu spráskala a to jsme se musela joooo krotit. Achjo..a je to pryč:-(

zásoby: 

 - udělala jsem si menší zásoby na krušné časy, nebudu vám vypisovat co všechno to bylo...ale hlavně luštěniny (čočka, hrách a cizrna). jáhly, vločky, těstoviny, krupice, špaldová mouka, žitná mouka...
Přes svatební období - pátek  - pondělí jsem totiž jedla jak čunče. Chtěla jsem si toto období, které jsem zažila jen jednou ve svém životě (snad), užít se vším všudy, což znamená - svatební koláče, svatební dort, cukroví, alkohol...všechno jsem si dala, ochutnala...Teď už ale stačilo a je čas pustit se zpátky na svou cestu! 



Komentáře

  1. Ahoj ty můj specialisto na dobroty, miluju tě a vážím si tvoji pevné vůle a odhodlání jen tak dál máňa

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky