Jídelní okénko VI.

Krásné a pohodové, snad již brzy jarní, pondělí přeji Vám všem!

Jak jste prožili víkend? Já byla v mírném šoku neboť KONEČNĚ se teploty přehouply přes tu děsivou nulu a já začala mít konečně i chuť dělat něco jiného,  než se jen chumlat do deky a pít horký čaj u seriálu či filmu, nebo prospat celé ráno, než abych vylezla do mrazu a šla do práce. 
Inu, ale ani mrazivé dny mi nezabránily vařit si jídla...naopak. Vždy jsem měla chuť na horké jídlo, které zaplní bříško a bude jako v pokojíčku. 
 Takže tady to je...
Výborné palačinky PROM In, jemně slazené a posypané sypáním od OH MY SPICE, které jsou koupila na Aktinu a najdete ho tady.
Palačinky jsou ze směsi od PROM IN a jsou výborné. Taky najdete na Aktinu.
Můj výborný oběd. Pečené batáty a k tomu směs s kučením masem, zeleninou a vše dušeno společně s kari. Bože...Blbé je, že dneska jsem si oběd nevzala ..tak snad se najím apsoň očima :-)
Moje oblíbená večeře...pohanka a zeleninové lusky. Dost čenesku a společně to dusit pod pokličkou. Krasně měkké a dobré, k tomu jsem si opekla uzené tofu na kokosovém oleji a byla to božská mana! 


Kdybych měla říct, na čem jsem si v poslední době nejvíc pochutnala, bylo by to pečené kuře na kyselém zelí a k tomu vařené brambory. né nadarmo se říká, že v jednoduchosti je krása. Tady to platí dvojnásob. Recept je nejvíc jednoduchý na světě a výsledek je více než božsky. Do pekáčku dáme na dno vstvu kyselého zelí, na něho kolečka cibule, na tut vrstvu dáme kuřecí stehna, potřeme utřeným česnekem se solí, popepříme. Pečeme hodinu pod pokličkou (alobalem,víkem) a pak 30 minut bez, pro barvu. Hlídáme ať se  nepřipálí, popř. podlijeme.
Dopečeme a jíme, a cpeme vrchem spodem...je to žrádlo!

Podobná kombinace jako pár fotek výše. Tady jsem do pohanky a zbytku fazolek zapojila i zbytek zelí...bylo to dobré úplně stejně. Zasytilo a dodalo vitamíny. Teď jich přece jen potřebujeme dost.
Banánové palačinky. Jak ty jsou dobré!  Stačí rozmixovat vajíčka a banán, trošku skořice a opekám na kokosovém oleji dozlatova. Polila jsem ZERO sirupem od my protein s kokosovou příchutí a posypala již výše zmíněným sypáním. 

Skvělá večeře a oběd v jednom. Jestli něco extrémně miluji tak je to ledový salát. Jakkoli, kdykoli v jakémkoli množství. Tady jsou k tomu hovězí karboše pečené v troubě  a k tomu pečená zelenina (celer, petržel a mrkev) k tomu batáty. Všechno pro mě připravil můj manžel, když jsem přišla hladová večer domů. Nejlepší servis od nejlepšího muže.
A tady je snídaně do práce. Upečený ovesný mugcake s banánem a mandlemi a k tomu jsem si uvařila CARO s rýžovo - kešu mlíčkem, které jsem ulovila u nás v BILLE. Dobrý kauf, no ne? Vzala jsem si rovnou všechny tři, které ve výprodeji byly. No nekupto. Když jinak všechny, kromě sojových, jsou drahé jako čuně! Jinak krabičky - IKEA jede!

Tak a co Vy? Také na Vás jde jaro? A to teď nemyslím jakkoli hanlivě či s dvojsmyslem...

Já cítím nával energie a sluníčko už vítám s otevřenou náručí. Akutně potřebuji vitamín D!

Odráží se to ale i ve stravě. Hned mám větší chuť na zeleninu čerstvou než jen tepelně uvařenou. Už se mi sbíhají sliny na meloun a jahody. 

Prostě...každé roční období má to své, na co se těšíme.

Mějte podařené pondělí a úspěšný celý Váš týden. 

Vaše M.

Komentáře

  1. Miluju kombinaci pohanka, zelí a uzené tofu. Všechno to smíchat, to je taky lahoda :) Netrpělivě jsem čekala, až vydáš nový článek ♥ Ikeácké krabičky jsou prostě boží - i ty malé kulaté mám moc ráda :) No já už jaro potřebuju jako sůl. Miluju pobyt venku, ale zatím tam dost slušně umrzám. Těším se na výlety do přírody, už mi to fakt moc chybí :) Jinak jahody jsem si dnes koupila, tak jsem zvědavá na chuť. Doufám, že budou aspoň trochu k jídu.

    Měj se krásně ♥

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, tak to je pecka, že jsme se trefily do stejné chutě. Nečekala jsem, že by to lákalo ještě někoho dalšího :-) to je fajn!
      Co ty jahody Míšo? Stojí to za to? A nebo je bez chuti a bez zápachu?
      Krabičkám zdar a IKEA zvláště ;-)
      Měj parádní den.

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky