Jídelní okénko VII.

Krásnou, plně jarní, středu vážení! 

Vidíte to venku? Tedy nevím, jak jinde, ale Ostrava hlásí slunce a okolo 8°C, což je pro mě znamení, že jaro je za obzorem. Dokonce po cestě do práce jsme zřela keř s kočičkama, takže...je to tady! Což je velmi dobrá zpráva. Už dneska jsem lačně nastavovala tvář slunečním paprskům, které hřejí jen lehounce, ale i tak ta energie je hodně znát.

No a další várka papání k tomu. Protože jíst je potřeba...
Krásný den to je.
O - MŮJ - BOŽE - ano, připadám si jako Jannis ze seriálu Přátelé, ale tohle bylo tak moc děsně dobré! V jednoduchosti je krása a toto bylo velice jednoduché - banánový mug cake z ovesných vloček, upečený v mikrovlnce (otázka 4-5 minutek). Jako toping - bílý jogurt rozmíchaný s odměrkou čokoládového proteinu (MY PROTEIN - THE BEST) a na vrch ještě bobek z KEŠU máslíčka - rovněž od MYPROTEIN. Výsledek? Ráj v ústech i vbříšku.
Moje snídaně o víkendu.


A další snídaně - tady je jedna víkendová a to jsou prosím pěkně jen ovesné vločky, odměrka jahodovoého proteinu (MY PROTEIN), voda - šup s tím do mikrovlnky a po zhoustnutí vmícháno kešu máslo.
Jednoduché, snadné a naprosto a totálně božské!

Skvělá večeře, kterou jsme si udělali s manželem. Pečené kuřecí steaky s provensálským kořením. Já k tomu měla zeleninoovu kari rýži. Manžel pečené hranolky. Mlaskali jsme více méně stejně!

V práci jsem měla poslední dobou těžké časy a mnoho důležitých rozhodování. Abych si uklidnila nervy a měla čistou hlavu, uvařili jsem si jeden z mých neoblíbenějších čajů. Irish cream od Teekanne. Do velkého šálku jsem si pak nalila polovinu malého mlíčka od ALPRA. Osladilo a zjemnilo zároveň. A jo...pomohlo to!

Tohle mi vážně přišlo vhod.
Těstoviny jsem uvařila spolu se zeleninou v lahodném kuřecím vývaru, nakonec přihodila baby špenát, který krásně zavadnul. ochutila solí, peřem a jemně česnekem. K tomu  opečené uzené a chilli tofu.
Večeře byla skvělá!

Jak se máte? Působí na Vás oteplení?

Evokuje ve Vás nějaká surovina jaro? Pokud ano, tak která to je? Mohli bychom uvařit něco typicky jarního. 

Mějte krásný den a slunce v duši.


Vaše M.

Komentáře

  1. I když je tak jednoduchá kašička, vypadá nádherně! My dnes byli s přítelem v kině a na procházce a bylo krásně! Těším se, až to venku bude tak na mikinu :) Jaká surovina mi připomíná jaro.. No asi různé bylinky :) Zelenina... Jinak mě moc něco dalšího nenapadá :)

    Měj se krásně ♥

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo děkuji za milý komentář. No já byla o víkendu nadšená. teplo, slunce a krásné jaro...úplně to bylo cítit ve vzduchu. Já mám s jarem spojené třeba jarní cibulku na chlebu s máslem a vařeným vajíčkem...to je prostě...JARO. Velikonoce a jaro...

      Užívej krásných dní.

      Vymazat
  2. Ten mug cake vypadá moc fajn. Taky to mám rád. Je to rychlé, jednoduché a zvládne to i chlap. A když na to dáte nějaké to ovocné pyré, tak to posunete na zcela jinou úroveň. Hlavně je to fajn i když se vám na poslední chvíli ohlásí návštěva a vy doma nic moc nemáte a nestíháte jít koupit bábovku do Billy : )

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky