Kam v Ostravě na zdravé mlsání?

Nedělám toto často...

Vlastně, tady na blogu je to úplně poprvé. Hodně doporučuji a recenzuji výrobky, jídlo a všechno možné, ale abych se hecla a na jídlo si někam zašla, nafotila ho a zrecenzovala, na to jsem se nikdy necítila a vlastně, nejsem vždycky tak připravená a on line, abych mě to napadlo v pravou chvíli a ne až s poloprázdným talířem. 

V tomto případě jsem ale měla jasno a to hned několikrát, protože, nebudu soudit hned po prvním ochutnání a cpát Vám svůj první dojem, protože, jak víme, ne vždy je to objektivní a hlavně, s gastronomickými podniky to bývá všelijaké...zprvu se snaží nalákat, a po zajištění zákazníků se snaha neúměrně s počtem hostů, šine do pekel. 
Takže jsem si dala na čas. 

V Ostravě. WOW!
Otevřeno poměrně nedávno hned vedle nákupního obr centra Forum Nová Karolína. 

Když bych měla hodnotit první dojem. Nádherný koncept výbavy. Dřevo, krásné barvy, jednoduchost. Krásně uklizeno, navoňáno. Růžová a tmavě šedá krásně ladí. Mini stolečky z palet, lavičky s krásným polstrováním. Ty nejvíc roztomilé růžové křesílka u obrovské výlohy, odkud můžete sledovat cvrkot v okolí nákupáku, kde je vždycky plno lidí. 

U pultu jsou vždycky milé slečny, které Vás ochotně obslouží. Nic naškrobeného, a ani nemáte pocit, že byste obtěžovali, protože nevím jak Vám, ale mě to občas stává. 
Když jsme zde byli poprvé, u pultíku nás obsloužila paní majitelka, která byla velice milá, ochotná, vše vysvětlila, nabídla, poradila a vůbec s námi prohodila pár slov a bylo to příjemné.

Poprvé jsme zde zavítali v létě na zmrzlinový pohár. 
BOŽE!!! Když vám budu povídat, že jsme si to dali za pár dní ještě jednou to samé...myslím, že to vysvětlí všechno.
Většinou jsme si vyčíhli nějakou akci na Slevomatu, kde pár voucherů už bylo.

Pohár jsme si dali Matcha s malinami a pistáciemi. Manžel měl borůvkový s bílou raw čokoládou. Božská mana v ústech. K tomu jsme si v létě dávali domáci limonádu z ovoce. Malinovou nebo rybízovou. Prostě...lahoda. Osvěžení a peckovní provedení.
Jahodová kostka pěkně na louce v trávě, už se nemohu dočkat, až si to zopakujeme :-)
 Jako další návštěvu jsme volili únor, kdy jsme vybrali s manželem další voucher, který dostal od Ježíška pod stromeček.
Voucher obsahoval "vaječný raw likér", který byl slaďoučký a hutný, opravdu to vystačilo a zapláclo to na dlouho. Slazený byl datlemi, kokosové mlíčko, skořice a další koření. Výborné. A k tomu jsme měli skořicovo-pomerančový dortík. 

Nejdřív manžel koukal, jak je to maličké, ale měl co dělat. Zafuněli jsme si u toho oba dva a odcházeli jsme více než spokojení.
Navíc jsme trefili, že tady nikdo nebyl, takže jsme měli klid. příjemná hudba a povídali jsme si s chutným "drinkem" v ruce.

No a další návštěva byla tento týden, kdy jsme sem vyrazily s kamarádkou z Prahy. 
Obě milujeme alternativní mléka, takže jsme si zvolili sladké tajemství. 
Dali jsme si kakao. Já s kurkumou a kamarádka s ořechy. 
Bože! toto je kakajíčko, jak má být. 
Já byla po jídle, ale kámoška šla ještě do zákusků a co Vám budu povídat. Tajně jsem slintala!
Mango kostky, kuličky všech chutí, oreo raw sušenky. Prostě na co je chuť. 
Opět milá obsluha. Poradí a popovídá. Milá a nevtíravá, ale velmi všimavá a věnuje se hostům.

Ceny jsou tady vyšší, v poměru ale ke kvalitě potravin, ze kterých se dorty ale i nápoje připravují, je to logické. Suroviny jako kokosové mléko, mandlové mléko, kešu ořechy, matcha, datle, oleje a podobně, to jsou nákladné ingredience, kór, když je chcete v dobré kvalitě.

Není to na každodenní vysedávaní na kakajíčku, ale jako občasný výlet mezi lidi a posezení u něčeho hříšně dobrého a přitom hodnotného pro tělo, je fakt super.

Jsem velice ráda, že Ostrava šla do sebe a začíná vzkvétat. A to opravdu ano. Už mám v plánu další podniky, které chci tady hodnotit a prezentovat.

Co Vy? Zkusili jste to tady někdy? Nebo mateřskou pobočku v Praze nebo ještě třeba Brno/Jihlava?

Chodíte do raw podniků? Zkoušeli jste něco dobrého? nebo naopak co Vás zklamalo?

Přeji krásný pátek.

Vaše M.

Komentáře

  1. Já mám všechno bohužel daleko, ale plánuju výlet do Prahy, kde chci nějaké místní podniky vyzkoušet! Budu určitě ráda za více takovýchto článků :) Je super, že jsi nehodnotila hned po prvním dojmu, ale zašla jsi tam i na více návštěv :) Podle fotek u mě jednoznačně vede zmrzka!!

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zmrzlina byla boží, a jestl ibudeš v Praze, můžeš zkusit mateřskou restauraci Sweet secret raw. V Ostravě to je jen cukrárna, ale v Praze i dělají obědy atd.
      Tak ať chutná!

      Vymazat
  2. Vypadá to všechno moc dobře :-) Připomnělo mi to, že už jsem nebyla dlouho s kamarádkou na kafi a na nějakém dobrém dortíku :-) Já se také snažím mlsat zdravě. Musím se hodně v jídle hlídat, abych nepřibrala. Když mě honí mlsná tak si dám topinambury máčené v čokoládě , které jsou nejen dobré, ale i zdravé, takže tak udělám i něco pro své zdraví :-) .

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky