Kokosová low carb bublanina
Třešně. Třešně jsou všude. Třešně = léto. Třešně = bublanina.
Amen!
Co víc k tomu říct?Je to zbytečné, toto okecávat. Jdeme rovnou na to!
Suroviny:
- 200 g mletého kokosu
- 4 vejce
- 1/2 pr. do pečiva
- sladidlo dle vaší potřeby - tzn. med, sirup, cukr, xylitol...kapičky, stévie...prostě, co používáte.
- cca 4 lžíce zakysanky nebo řeckého jogurtu
- vanilka/citronová kúra
- 1 odměrka proteinu (měla jsem kokosový) = 25 g
Postup:
Vejce jsem si oddělila. Vyšlehala jsem si bílky na tuhý sníh. No a zbytek jsem smíchala, tedy žloutky, kokos, zakysanku, sladilo, aroma, vanilku, protein, prášek do pečiva a nakonec jsem do této směsi vmíchala sníh, který těsto krásně načechrá!
Těsto jsem navrstvila do formy na srnčí hřbet. Nahoru jsem vyskládala třešně.
Pekla jsem na cca 170°C přibližně 30-35 minut. Až těsto trošku zezlátlo a zatuhlo.
Bublaninu jsem nechala úplně vychladnout a jedla jsem ji až další den, vychlazenou z lednice.
Byla dokonalá!
Podávala jsem s vyšlehaným řeckým jogurtem, který jsem lehce osladila.
Skvělá snídaně a nebo odpolední svačina.
Je to nezvyk, že teď ovoce dozrává mnohem rychleji jak jsou venku tropy. Dřív to bylo všechno až na začátku prázdnin a teď už třešně, maliny, borůvky pomalu dozrávájí. Bublanina vypadá zajímavě. Zajímalo by mě, jak chutná, když je jenom z kokosu. Už jsem jeden takový pokus měla - uffiny, kde byl hlavně kokos, vejce, jogurt a med a moc mě teda neoslovily :) Určitě je to ale dobrota, která zasytí :)
OdpovědětVymazatUžívej slunečného počasí ♥
WantBeFitM
Přesně na to jsem Míšo myslela, jak je to letos urychlené. Třešně jsme sklízeli vždy až o prázdninách a teď už je skoro po nich...jahody ani nemluvě.
VymazatMě to moc vyhovuje jíst takto hutněji a ne tak často přes den. Opravdu zasytí a nemusím řešit více krabiček a takových věcí :-)
Měj krásný den.