První krize s vlnkami

Tak je to tady vážení.

Takhle nějak si připadám...a občas i dopadám...kde padnu, tam mě najdete!
Poslední dva dny jde na mě krize…

Velká…

Hrozná…

Fakt je, že vlny nejsou žádný med a druhý fakt je, že když výsledky neodpovídají vašemu úžasnému očekávání (kdo by to byl čekal?!), stojí to za starou belu!

Je to tak. Uběhl třetí týden s vlněním a můj úspěch? Jedno kilo dole…a max. 2 cenťáčky úbytek přes zadek a trošku přes stehna. To je celé. Opravdu výsledky nevidím. Ani v zrcadle, ani na fotce a ani je prostě necítím…není to ono!

Jedu teď čtvrtý týden, kdy jsem vlny přitvrdila. Respektive, trošku jsem je změnila. Protože, abych byla důkladná a neříkala, že jde jen o chybu v dietě sacharidových vln, tak to rozhodně není a myslím, že tento malý detail je vám více než jasný!

Celý týden (chápejte ten pracovní = 5 dní) jsem vždy držela vlny dle daného rozpisu, který se točil všehovšudy kolem kuřecího masa, rýžových chlebíků a tvarohu

O víkendu se ale utrhl řetěz, a byť to nebylo nic hrozného – jednoduše jsem vybočila. Ráno jsem si dala např. jogurt a müsli, meloun, banán…oběd byl dle rozpisu a odpoledne svačina? Cizrnový koláček, Havlíčkova sůša, meloun, meloun, meloun…

Prostě, i když to není nic, u čeho bych se musela chytat za hlavu, co za zvěrstva jsem spráskala…nebylo to ono a nemůžu tedy čekat, že co týden - to kilo dolů...

Prober se Miruš!

Ale co už. Nebudu tady fňukat a naříkat nad rozlitým mlékem (hmmm, mléko). Prostě mě berou chutě a myslím na to, co všechno bych si ráda dala a nemůžu. Je to jednoduché vysvětlení. Ale musím říct, že sobotní vážení a měření mě nakoplo trošku přidat a tak jsem vlny doladila do detailů a dala se od včerejška do dalšího vlnění, které by snad mohlo zabrat. I přesto že mě v sobotu čeká opékání buřtů (mysli Mirko, co s tím?) Všechno se dá nějak obejít a trošku matiky do toho vložit a i to opékání přežiju ve zdraví. 

Každopádně vím, že vlny nejsou na dlouho (ooo sama žasnu nad svým důvtipem a rychlým postřehem). Chybí mi ovoce a většina dobré zeleniny. Taky mi chybí ořechy, jáhly, kaše a bulgur

Ale co hlavně, tak to je svoboda. Moje svoboda volby. To je asi to jediné, co mě na vlnách dráždí. Protože proti rýži, proteinu, tvarohu (proti němu už vůůůůbec ne) nebo kuřecímu masku nemám vůbec nic. Naopak, jsou to moje oblíbené suroviny a potraviny, které jím velmi často…ale nesnáším ten pocit, že MUSÍM…Co musím? Další věc, která mi na vlnění dost vadí je věčná únava a úbytek energie. I když je víkend fajn, protože mám nejvyšší vlnu...celý týden se v práci ploužím a vyjít schody je můj největší úspěch. Což je pro mě nemyslitelné. Každý den jsem přišla z práce a rovnou se převlékala do cvičícího a šlo se na to. Teď? Padnu na gauč nejlépe ksichtem dolů a jsem ráda, že dýchám. 
Momentálně tedy většinou z práce ještě někam jdu. S kámoškou ven, nakoupit, něco zařídit na úřadě, matrice, po městě...Takže pak až následuje gauč..Nejlíp teda ještě zvládám procházku. Večer se s přítelem sebereme na dlouhou vycházku, což je pro mě útěcha, že alespoň nějaký pohyb mám. O víkendu to doháním kolem, kratšími HIITy a to je tak vsjo...vím...Nic moc!

Ale o tom jsou změny, cíle a sny. Vždy to něco stojí a tak si říkám…měsíc života, kdy jedu podle papíru mě přece nezabije. 

Neplánuji držet vlny déle než cca 6 týdnů. Pomalu tělo navyknu zpět na můj režim, který se až tak moc nelišil. Tím chci říct, že jsem sice sacharidy zařazovala denně do jídelníčků, ale nestravovala jsem se jak Homer Simpson (i když nemůžu říct, že mu občas tu zmrzlinu a hambáč nezávidím…když ono to kreslené vypadá tak roztomile chutně!) 

Doufám, že si vlněním sacharidů spíš neublížím, než přilepším. Ale beru to tak, že to jsou prostě chyby, které mě posílí. Ne vždy, tedy spíše vždy jsem si musela nejdřív vyzkoušet, jak se to teda vůbec nedělá a až pak přijít na to, že jsou i mnohem příjemnější způsoby…

Tak to bude jistě i v tomto případě. Teď jsem si vyzkoušela, že takto tedy ne…a kdo ví, možná mě tento týden překvapí a já budu v neděli ráno jásat v koupelně, jaké změny jsou skutečně vidět …a pak se na to v****? Nebo přitvrdím???

Nééé, ani jedno a ani druhé. To bych udělala kdysi…ale teď se poklepu po ramínku, pochválím se a půjdu na kolo. To je celé. Nebudu to ani slavit, ani se odměňovat a ani se trestat…

Tak mi držte palce a třeba dejte vědět, jaké máte vy názory na vlny. Vaše zkušenosti, ať už ty dobré nebo špatné…

Přeji dnes krásný den Vám všem!


Vaše M.

Komentáře

  1. úplne náhodou som natrafila na tvoj blog a tak ma článok zaujal :) Sacharidové vlny sú to, čo u väčšiny ľudí funguje. Z osobnej skúsenosti mžem povedať, že mne zabrali. Mne sa váha držala zhruba dva roky a to napriek tomu, že som zdravo jedla a taktiež som športovala, ale s váhou to ani nepohlo. Potom som začala cyklovať sacharidy, ale nie tým prísnym spôsobom, že len kuracie, ryža, tvaroh,... ale proste som si rátala potraviny a prispôsobila jedálniček k množstvu sacharidom. Váha sa mi týmto spôsobom po tých rokoch konečne pohla a už v priebehu prvého týždňa som schudla hneď 2kg. A potom ďalšie. Vidno to bolo aj na postave, ale to bude zrejme aj tým, že som začala cvičiť s činkami. Neskúšala si skôr takýto spôsob? Že by si papala to, na čo máš chuť, samozrejme zdravé veci a podľa toho si robila jedálniček, koľko máš sacharidov. Myslím si, že by bolo lepšie aj tebe a dostala by si to, čo ´potrebuješ´a na čo máš chuť a zároveň by si šla také voľnejšie sacharidové vlny :) Niekedy je menej viac a myslím si, že pokiaľ sa nechystáš na nejakú súťaž tak je zbytočné držať tie prísne vlny. Ale to je len môj názor :) Každopádne blog máš veľmi pekný a idem si ho prejsť aj ďalej :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Luci,

    děkuji za tvůj komentář. Moc jsi mě potěšila!
    Mám to asi podobně, jako jsi to měla ty kdysi. Váha se mi více jak rok drží na stejném místě, ať jím "moc" nebo MÁLO, což byl asi můj největší problém. Jedla jsem dost pod svůj bazál a teď, byť si ho držím, nikde nic. Vlny zatím nezabraly tak jak by měly...
    Dnes to jsou 4 týdny kdy se na nic vezu. Zítra ráno se zvážím, změřím a uvidím. Dám zde mé výsledky a rozhodnu se, co dál.
    Možná se budu řídit tvou radou. Nebudu to tak hnát do extrému a uvidím, co na to moje tělo.
    Je ale fakt, že vlny mě trošku "demotivují" a všímám si, že mám teď úplné chutě na věci, které bych normálně, při mém běžném režimu nejedla (sladkosti, čokoláda, kola, buchty, klobásky...) Jsou to opravdu až sklony k záchvatovému přejídání, což zatím utlumuji, ale doufám, že to nepřejde k praxi!
    Cvičit, cvičím stále, ale je to méně než dřív. nemám na to sílu a popravdě ani čas. Více zařazuji cardio (kolo, procházky, běh..).

    Každopádně moc ti děkuji za tvůj názor. Tvůj blog mám ráda, líbí se mi tvoje nápady, názory a kreativita.
    Moc si mě povzbudila...Hezký víkend:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. som zvedavá na výsledky a pevne verím, že za to tie týždne stáli a bude tam rozdiel :) Každopádne určite zvolni, lebo nie je dobré, že si takto ´pod tlakom´, to sa potom všetko prejavuje. Treba mať z toho zároveň aj radosť a nie sa trýzniť. S tým jedlom to bude určite kvôli tomu, že si zvolila tú ťažšiu cestu a možno by sa výsledky dostavili skôr tým jednoduchším spôsobom :) Ale je pravda, že kým každý nájdeme to, čo nám vyhovuje, to je strašne dlhá cesta. Všetci sme iní a treba experimentovať a sledovať čo a ako na nás pôsobí. Hlavne dúfam, že neprepadneš záchvatovému prejedaniu :( Treba si dávať na tieto veci pozor, lebo ako som si aj u iných všimla, tak u väčšiny sa to prejaví vtedy, čím viac sa snažia držať všetko striktne a na 100%, tým viac ich to láka k tým iným ´zakázaným´ jedlám. Preto je dobré si z času na čas dopriať v rozumnom množstve. Držím ti palčeky a prajem veľa úspechov v dosiahnutí tvojho cieľa! :))

      P.S. Ďakujem krásne, veľmi si vážim tvoju pochvalu :)

      Vymazat
    2. Moc ti děkuji, jsi hodná a opravdu si cením každé rady..protože člověk se má pořád co učit.
      výsledky jsem vypsala a jak jsem i doplnila, rozhodla jsem se pro jiný styl a tím sacharidové vlny momentálně nejsou. třeba se k nim někdy vrátím, až nasbírám zkušenosti, ale teď to není pro mě...jak jsi správně poznamenala...přejídání mi zaťukalo na dveře..Stačila jsem rychle zavřít ale ..už jen to mě přesvědčilo, že tudy moje cesta určitě nevede...a jak správně píšeš...cesta je dlouhá a je třeba hledat!
      Měj se krásně a musím říct, že ty tvoje ovesné kaše mi dělají chutě snad každý den:-P už se těším, až si po 3 týdnech dám tu svou...Krásný den!

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky