Bramborový nepečený dezert


Jak se máte? První lednový víkend je tu...


Počasí sice trošku zlobí, myslela jsem, že sníh vydrží déle...ale co už. Možná nás to zase zasype až do Velikonoc, tak se nechejme překvapit.

Před Vánocemi jsem vymýšlela, co dobrého si uklohnit ke snídani. Miluju nepečené dezerty. Piškoty s čímkoli...tvaroh, riccota, mascarpone aspol. Ovocíčko a je to.
Chtěla jsem ale už dloooouho zkusit recept z brambor...

A tak jsem se do toho vrhla naplno!


Recept jsem našla u Kim a ta jej našla na stránkách časopisu Vlasta. V časopise ho nazývají barbarsky jako Tiramisu, což je teda hřích jako blázen! Nešlo to ani kolem české napodobeniny Tiramisu, takže bych to tak určitě nenazvala.
Mě to ale velmi chutnalo. Bylo to jako ty staré dobré pudinkové krémy s piškoty, které mi kdysi dělala babička nebo mamka.

Recept jsem trošku modifikovala. Ne ani tak, že bych to chtěla dělat jinak, ale dle svých zásob!

SUROVINY:
300 g vařených brambor
1/2 pytlíku piškotů
tvaroh
sladidlo
mléko
vejce
1/2 balíčku vanilkového pudinku
Rum
kakao


Uvařila jsem tedy brambory, pak nastrouhala. Uvařila jsem si opravdu velmi hustý pudink. Na pytlík vanilkového pudinku padlo asi jen 200 ml mléka, tak jako je v receptu. Klepla jsem do toho žloutek a směs po  nechala vychladnout. Poté jsem vše, kromě bílku smíchala - brambory, pudink se žloutkem, sladidlo, tvaroh.
Měla jsem pidi formičku. Dělala jsem vše z poloviční dávky. Tedy poprvé, podruhé jsem to dělala celé podle receptu :-)
Piškotů jsem použila o dost méně. Nedělala jsem tolik vrstev. Piškoty jsem pokapala rumem, ve kterém jsem měla naložené fíky a rozinky.
Krém jsem na povrchu posypala kakaem a bylo to.

Ráno jsem snídala dobrotu, která nebyla přeslazená ale za to byla krémová a rozplývala se na jazyku. Nemělo to chybu a je mi jasné, že v létě to budu opakovat vícekrát. 

Tak třeba máte tip na dezert k nedělní kávě? 

Dobrou chuť všem!
Vaše M.

Komentáře

Okomentovat

Oblíbené příspěvky