Jídelní okénko XI.

Miluji jídlo...

Nečekané, co? Opravdu jsem si myslela, že nijak jídlo neprožívám a je mi vlastně jedno, co a kdy jím...což vlastně jedno mé období tak bylo. Bylo mi úplně jedno, co jím a jestli mi to chutná. Hlavně, že to je rychlé, doplní to živiny a hurá na trénink a makat a makat až do padnutí. No...minulost je tady pro to, abychom se z ní poučili a formovala naší budoucnost. Takže jsem ráda, že jsem dospěla k tomu, že jídlo je nejen palivo ale taky radost, utváří tradice v rodině, spojuje lidi, tráví se u něj fajn čas a pomáhá relaxovat. 

No a tak koukněte, jak jsem poslední dobou relaxovala já...

Fazolové brownies...neskutečně dobrá záležitost. Recept na něj u mě najdete na blogu v několika verzích a variantách. Kdo nevyzkoušel, nepochopí. Moje slast a slabost. Miluji. Polito Coffeenellou že...
Vepřová panenka, lusky s česnekem a vařené brambory, jak jednoduché a jak prostě..Skutečně výborný oběd.

Pečená mrkev, petržel, celer, brambory a žampiony, k tomu pečený tempeh. Ulovila jsem v Kauflandu super výprodej - tempeh za 30 kč. No nenechám ho tam, že...

Moje nejmilejší jídlo posledních dvou měsíců. Mám ho pravidelně určitě jednou až dvakrát do týdně. Vařené/pečené brambory, kuře pečené na zelí. LOVE IT!

Příklad toho, jak se dá udělat nezdravá kalorická bomba veFIT verzi, a chutná podobně - mě to chutná víc. Ale manžel si může dovolit a zaslouží si onu poctivou českou kuchyní.
Pro mě tedy vařené brambory, uzený tempeh a zelí.
Tohle jsem si udělala vynikajicí večeři.
Dušená zelenina s černou čočkou a sojová omáčka - pro to je všechno tak tmavé. Podušeno do měkka.
K tomu opečený mexiko šmakoun, vypadá jako salámek a je skvělý.


Rizoto ala španělská rýže a k tomu opět akční tempeh.
Rýži jsem podusila s rajčaty a více druhy zeleniny, když byla měkká a všechna tekutina byla pryč, rozklepla jsem do ni ještě vejce. výborná věc!
Svěží a skvělý perníček s jogurtem.Perník je doplněný o jablíčko v těstě, díky němu je perník vláčný a voňavý. Nic dusivého. Jogurt jsem si jen lehce osladila, posypáno skořicí.
Jak já miluji víkendové svačinky u kávy.
A ano...tempeh po 16666, vím. Ale když mě tak moc chutná!
Tady jsem si k němu připravila těstoviny uvařené ve vývaru a k tomu zeleninu. Bylo to tak dokonalé. Voňavé po vývaru s libečkem a bylinkami.
No a poslední počin týdne. těstoviny s kořením Garam Masala, zelenina a opečený bílkou, který jsem namarinovala v uzené paprice a trošky oleje, soli a pepře. Opekla na pánvi.
Horká večeře je THE BEST!

Takže Vám přeji pohodový páteční den, příjemně strávené slunečné odpoledne. Přeji Vám pohodové jídlo a u jídla výbornou společnost. Protože pak to hned chutná lépe!

Vaše M.

Komentáře

  1. V pátek jsme s přítelem slavili 5 let tak to bylo moc krásné - přichystal si pro mě překvapení v podobě pikniku na místě, kde jsme se seznámili :) Fazolové brownies je prostě láska ♥ Máš krásně laděné jarní formičky! :D :) Tempeh miluju ze všeho nejvíc (z alternativ masa), ale kvůli té ceně si ho kupuju jenom když je v akci :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ježiš tak to je romantika ovšem...krásné a nápadité. A pět let je tady super. My s manželem ještě ani 3 roky nejsme spolu :-)
      No, to brownies prostě bud miluješ nebo nesnášíš. U nás to nikdo nechápe, pečení z fazolí. No a ten tempeh...to je smůlka no. A člověk by přiton řekl, že pár slisovaných bobůůů...co je na tom tak drahého, že? Horší jako maso!
      Ale i tak...když nám chutná? :-)
      Měj krásný den a přeji ještě aspoň minimálně 10x to pětileté, ať oslavíte :-)

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky