Kam v Ostravě? díl druhý.

Žiji v Ostravě od narození. 

Jen dva roky jsem strávila životem v Hlučíně. Ale Ostrava...ta zůstane pořád domovem, ať budu kdekoli. 
Za poslední roky dostává nový kabát a nádech moderny a přitom si zachovává svůj průmyslový a drsný vzhled. Protože, jsme kraj razovity...víte ne?

A i když tady neničaspičo. Na dobré jídlo, posezení u kávy nebo dezert si ostravané vždycky čas udělají. 

Já jsem manžela vzala do nově otevřené (respektive, otevřenou v nových prostorech) sushi restauraci GOKANA. Dříve bývala na oné proslulé Stodolní ulici, ale prostory byly maličké a poptávka byla obrovská. 
Nyní se tedy přesunula do srdce centra Ostravy, na ulici Zámeckou (hned za rohem je hotel Imperial), kde má úchvatné prostory, kde se mohli v designu celé restaurace rozšoupnout a kde konečně urvete místo kdykoli během dne/týdne. Samozřejmě rezervace je sázka na jistotu. Bez ní bych na to večer nespoléhala. 

Sushi nebyla moje láska na první pohled. Prvně jsem zkoušela v nějaké restauraci ve FUTURUM, nákupním centru, kde to sice nebylo špatné, ale sushi mi smrdělo, ryba děsná...Neměla jsem v plánu tyto rolky ještě někdy ochutnat. 

Loni jsme ale byli na vánočním tripu v Paříži a v jedné tržnici, jsme ochutnali sushi přímo u japonského stánku. LIDI! To bylo žrádlo, k tomu nakládaný zázvor, omáčka, polévčička...ráj na zemi i v hubě. 
Řekla jsem si, že je čas to zopakovat a podle propagace, profesionality a celkového konceptu restaurace jsem věděla, že nešlápneme vedle! Že nám bude opět chutnat. A měla jsem pravdu.

GOKANA Sushi bar. Výborný nápad, majitel je neskutečně příjemný a profesionální pán. Není mu zatěžko pracovat v kuchyni a pozdravit hosty. 

Interiér - čistota, krásné a zemité barvy, kámen, dřevo. Lehký a jednoduchý, cítite se tady dobře. Pohodlné křesílka, příjemná obsluha. Nádherný zasedací pořádek a prostření stolu. 
V kuchyni cinkají nože, před Vámi u baru se připravují ty krásné válečky plněné nejlepšími a nejčerstvějšími rybami. Opravdu...ty ryby, to voní...žádný bahení humus.

Objednali jsme set sushu - THE BEST OF GOKANA. Najdete v něm opravdu to nejlepší. 26 kousků, pro dva na večeři tak akorát. Je to opravadu syté jídlo. 

8 ks California roll losos, avokádo
6 ks Maki kreveta v tempuře
6 ks Maki tuňák philadelphia
6 ks Hosomaki avokádo

Cena setu je 569 Kč. 

K tomu jsme si dali každý limonádu. Petr si dal Lichi a já ledový čajík. Vynikající! OPRAVDU. 

K Sushi jsem objednala ještě Wakame Goma - což je salát z mořských řas s kořením a olejem. Výborná záležitost. příjemné osvěžení k sushi. Krásně salátek doplnil celý sushi set. 
Salát vyšel na 89 Kč. 

Není to na každotýdenní návštěvy, ale pro nás,  jakožto oslava narozenin to byla super změna od klasických restaurací, kam chodíme pravidelně, a jak jsem psala minule, rozhodli jsme se, že je čas dále objevovat nová a nová místa, které Ostrava nabízí, a že jich není málo!
Takže abych to shrnula - krásné posezení, úžasná obsluha...a chuť sushi je jedinečná. Věřím, že takto chutná i od mistrů v Japonsku...Kdo zde zkusí, nebude litovat. 

Vřele doporučuji všem, kdo v Ostravě žijí, nebo v jejím okolí a i těm, kteří se do Ostravy přijedou jen podívat.

A co Vy? Zkusili jste někdy sushi? Chutná Vám? A kde na něj chodíte?

Mějte krásný den. 

Vaše M.

Komentáře

  1. Sushi jsme poprvé zkoušeli s přítelem loni v Praze, když jsme tam byli na dovolené :) Na syrové ryby jsme si netroufli, tak jsme ho zkusili s okurkou a surimi tyčinkami. Papáme ho jenom se sójovou omáčkou, wasabi ani nakládanému zázvoru moc neholdujeme :D Příteli ale moc zachutnalo, tak jsem mu koupila set na dělání sushi k svátku, tak si ho děláme, když je na něj chuť. Ve rolování se lepším a lepším! :D

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééé, tak snad Vám rybičky brzy zachutnají, opravdu, když je kvalitní rybka. Je to lahoda sama o sobě! Já miluju ten nakládaný zázvor, není vůbec agresivní a bezkonkurenčně doladí tu chuť. A ten salátek je láska na první ochutnání. Opravdu, vřele doporučuji.
      JInak - klobouček, že roluješ :-D já si na to stále netroufám!

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky