Makový koláček - THE BEST VERSION
HELLO everyone!
Nechala jsem dojít v teplé, pootevřené troubě a pak dala do lednice vychladit na druhý den.
Tak jaká dneska? Já skvělá, protože jsem posnídala tuto neskutečnou dobrotu.
Nevím co to, ale poslední měsíc mám až šílenou touhu po máku. Myslíte, že to něco znamená? Tělo si žádá? Nevím, jestli to tak jde říct, ale slintám, jen na mák pomyslím. Jeho vůně, barva a chuť je pro mě momentálně magnetem. A to se opravdu stalo asi poprvé ...poprvé. Tečka.
Nikdy jsem po máku netoužila, vždy jsem spíš byla ten "tvarohový" typ. Znáte to, jste na svatbě, "jaký chceš koláč?" sestra vždy makový, já vždy tvarohový. Simple...
Nepoznávám se...
Takže, abych ukojila své touhy a přitom nenabourala svůj režim, kouzlila jsem v kuchyní.
Takže, abych ukojila své touhy a přitom nenabourala svůj režim, kouzlila jsem v kuchyní.
A výsledek?
Více než-li uspokojivý.
Ano...stále snídám u pracovního stolu, stylový koník v pozadí tedy není schválně. |
Budete potřebovat:
- Mák mletý - asi půl hrnku
- 45 g namletých ovesných vloček
- Lžička PRDOPEČ
- Odměrka proteinu (na oslazení)
- 1 vajíčko
Vše smíchat. Promíchat a naředit vodou/mlékem do konzistence těstíčka. Ani úplně tekuté ale ani maglajz.
Měla jsem to na dvě maličké formičky na tartaletky. Mám kovové formičky s odnímatelným dnem. Vystlala jsem pečícím papírem a nahoru jsem dala tvarohovou vrstvu s ovocem - takže jsem zachovala svou tradici - narvala jsem tam tvaroh.
Tvarohová vrstva - 1 vejce, 200g tvaroh, trošku tekutiny na naředění, citrónová kůra, sladidlo.
To je vsjo. Vyšlehala a rozdělila jsem na obě formičky. Posypala jsem ostružinami a šup s tím do vyhřáté trouby na 170°C, pekla jsem asi 30 minut. No...hlídat, koukat.
Nechala jsem dojít v teplé, pootevřené troubě a pak dala do lednice vychladit na druhý den.
Lahůdka. Opravdu. Maková vrstva hutná, tak jak má být - hodně makováááá a nadýchají osvěžující tvaroh s ovocem, to jen povznesl na onen vrchol (ne, nečtete erotickou povídku...mluvím o jídle).
Zkuste a nechte si chutnat!
P.S v moudrých internetech jsem se dozvěděla, že mák je vynikajícím zdrojem hořčíku a vápníku, takže - možná ho mám nedostatek? Chybí mi? Je to fuk...chci ho a basta!
Zkuste a nechte si chutnat!
P.S v moudrých internetech jsem se dozvěděla, že mák je vynikajícím zdrojem hořčíku a vápníku, takže - možná ho mám nedostatek? Chybí mi? Je to fuk...chci ho a basta!
Krásný den všem,
Vaše M.
Mňam, to je foodporno! Určitě chutná skvěle. Takovéhle moučníky já můžu! Shodou okolností mě o víkendu taky přepadla chuť na makový koláč, jen jsem zvolila trochu "nezdravější" variantu. O:) Hezký zbytek dne,
OdpovědětVymazatpřeje ŠtěpánkaT z Corcula
www.corculum.blogspot.cz
Nezdravý zajisté znamená - hříšně dobrý...a co je dobrý, to nemůže být nezdravý! :-P
VymazatDěkuji za milý komentář.
Vypadá to moc dobře a navíc i jednoduše, mák miluju... mám ráda i všechno tvarohové, ale i u mě poslední dobouvede spíše mák, no a když se tyto dvě chutě spojí dohromady... co víc si přát :)
OdpovědětVymazatMě samotnou překvapilo, jak je to super kombinace - mák a tvaroh. Je to mňamka!
Vymazathezký den ;)
Tak spojení máku a tvarohu - nejlepší kombinace! Ale k máku patří ještě švestky :D
OdpovědětVymazatOooo, to je velká pravda! To se prostě bude muset vyzkoušet...to se nedá nic dělat! Chi chi chííííí.
VymazatDěkuji za tip ;)
Hezký den.