Konečně se mi podařilo nastřádat pár fotek jídel, které vypadají vcelku normálně a dali se jíst jinak, než jen z misky a bagrem v ruce.
Celkem mě zase začalo bavit chystat si jídlo a mít z něj pak hezký pocit, protože, proč ne?
Už dávno nejsme zvířata s kyjem v ruce, kdy jídlo plnilo jediný účel - energie a přežít.
Pro nás je jídlo rituál, čas, který trávíme jen se sebou a nebo s našimi blízkými. Můžeme si u něj povídat a užívat si klidu a pohody, kdy si vyhradíme čas jen a jen na jídlo a to je přece úžasné.
Ne vždy se mi to podaří tak krásně a plnohodnotně, jak píšu výše, ale snažím se, abych aspoň jednou denně jídlo měla v klidu, u stolu a bez klávesnice.
Většinou je to odpolední svačino/oběd u kterého s manželem probíráme jaký jsme měli den, co nového, co se dělo, co se dít bude a nebo jen kecáme o čemsi u svíček s vůní hrušek s karamelem. Protože je podzim, že...
|
Flank steak (hovězí pupek) s hranolkami ze sladkých brambor - nikoli batát (věděli jste, že je v tom rozdíl?). Pro manžela chipsy z obyčejných brambor. Flank steak jsem koupila prvně, měla jsem obavy, že budeme žvýkat hodiny, ale byla to delikateska. Máme rádi medium. |
|
Na první pohled to vypadalo jako vepřová játra, ani jsem tomu nevěnovala pozornost. Ale kravička na obrázku a Lukáš :-) hned jsem se ohnula do regálu, navíc v akci za 1/2 ceny, super kup! Sladké brambory jsou skvělé. Jsou více moučné, řekla bych, uvnitř bílé - nejsou jako batáty, na které jsme zvyklí ze supermarketu. Moc mi chutnali. Dala jsem na ně jen sůl, pepř a chilli. Upečené v troubě byly skvělé. |
|
A tady je hned druhý počin z téhož masa. Koupila jsem totiž ty balení dvě. Flank steak a k tomu fazolky na česneku. Večerní chlebík k tomu. Prostě dobrota. A jak na něj? Flank steak je maso z hovězího pupku. Hodí se právě na rychlou úpravu.
Jak na Flank steak?
Je to velmi jednoduché a hodně rychlé. Masko potřeme olejem a položíme na opravdu rozpálenou pánev. Z každé strany si žádá 4 minuty. Hlídejte time!
Poté, po opečení z obou stran, vložíme steak do vyhřáté trouby na cca 100-120°C a necháme dojít cca 15 minutek. Poté steak krájíme přes vlákna šikmým řezem. Podáváme, papáme, mlaskáme.
|
|
No a toto, vážení, je moje víkendová snídaně po festovním tréninku nohou. Chutnala mega dobře. Teď nevím, jestli to bylo tím, jaký jsem hlad po cvičení měla a nebo tím, že se mi to fakt povedlo. Je to cuketová, ovesná kaše. Nahoře je opečenu Buro banán, lžíce kokosového mléka a 40 g arašídovo-kokosového másla od Šufánku. Chi chiíííí, tolik štěstí v jedné míse. A jo, je to celkem velká mísa. Cuketa dělá svoje. #objemdeladojem. |
No a abych to zakončila tím, o čem jsem psala na začátku. Miluju přesně tyto chvíle, které z podzimu dělají opravdu nejpůvabnější roční období.
Konečně přišel čas na to, zapálit moji milovanou Yankee Candle. Dát si koláč, čaj a udělat si čas jen a jen pro sebe a své milované.
Chutná to úplně jinak a i když jsem koláč v sobě měla za 10 minut, povídali jsme si další hodinu a pocit z něj zůstal až do pondělí, kdy jsem do práce nastoupila klidná a uvolněná po fajn víkendu, který utekl jako voda. Dneska je už totiž zase pátek...
A jak to máte Vy?
Jíte teď v chladnějším období jinak a nebo stále jedete to stejné?
Přeji krásný páteční den a pohodový víkend.
Vaše M.
Komentáře
Okomentovat