Zdravíčko u mého žrádelníčku.
Docela jsem si to oblíbila a uvědomila si, že sama mám hodně ráda sledovat, copak do sebe cpou moje favoritky na internetu, čerpám tak inspiraci nejen ve složení jídel, ale taky recepty, chutě a i servis. Ne vždy se to povede, někdy se zastavím po pěti lžičkách, že jsem to vlastně ani neblejskla a už se v tom kopu a stajlink je totálně v pr....
Takže ...někdy to ještě zachráním ala foto během, ale většinou se na to vyprdnu a pokračuju, protože hlad, že!
|
Tak toto prosím pěkně, byla moje delikatesa na odpolední svačinu. Nic těžkého, nic kalorického, samé dobré suroviny a chuť? Delikátní! je to proteinová buchta z proteinové kaše Upečená, vláčná a moc dobrá. Nahoru jsem doplnila Řeckým jogurtem milko 0% tuku a posypáno Spice snickerdoodle. SEN! |
|
Jak jsem psala v mém minulém okénku - TEMPEH je můj objev roku 2018 (prozatím), jen škoda té ceny...zlaté tofu! |
|
Tady je TEMPEH v akci - jen jsem ho opekla na pánvi nasucho. Nic víc. K tomu pohankový kuba se zeleninou a houbami. Přidala jsem do toho česnek a chutnalo přísahám bohu, jako houbový KUBA na Vánoce. A to jsem chtěla. K tomu jsem si dala kyselé okurky, které jsem s manželem zavařovala doma, takže jsou bez cukru a jsou BOŽÍ!!!! |
|
Tady jsem si zahrála na Asii. No dobře, moc mi to nevyšlo, ale aspoň trošku to může připomínat. Uzené tofu opečené na pánvi a směs rýže a čínské směsi zeleniny - mražená. Koupila jsem v Albertu. Stál pytlík 350 g 19,90 Kč a 3/4 pytlíku padlo do tohoto jídla. |
|
Miluju mrkvový perkelt. Zkoušeli jste ho? Je vynikající a s rýží je to prostě kámoš! K tomu jsem si opekla uzené tofu a dobrá véča byla na talíři raz dva!
Mrkvový perkelt - na cibulku na jemno, na oleji orestujeme, přidáme mrkev na kolečka, posypeme tymiánem, mletý koriandr, přidáme docela DOST sojové omáčky, to je podstatné. Zalijeme vodou, přidávám 1/2 kostky bujonu (ANO) a nechám probublat. Až do změknutí mrkve. Já teda ještě než zaliju vodou, nasypu porci rýže a nechávám dusit až do změknutí a vypaření vody. |
|
Ooooo, objevila jsem SEITAN. Ano, jsem jako Columbus, objevuji neobjevené. Moc mi chutnal, toto jsou tedy seitánky, vypadá to jako cevab čiči, že? Seitan je ale vlastně pšeničná bílkovina. K němu jsem si udělala zeleninovou směs, zasypala porci pohanky a nechala opět dojít do změknutí a vypaření vody. Delikatesa na oběd. Tak jednoduché a tak prosté. |
|
No a tady je moje večeře ze včerejška. Nechtělo se mi s ničím patlat (jako kdyby moje kuchyně byla vysoká gastronomická...), tak jsem všechno nakrájela, uplácala a šoupla na plech. V troubě se mi udělala pečená zelenina s batáty a k tomu krůtí mleté maso. Okořenila jsem jednoduše, zeleninu a brambory solí, pepřem a bylinkami. Maso solí, pepřem a chilli. Ízy pízy! |
Jinak Vám všem přeji pohodový nový týden. Únor je tady a jedeme dál, jaru vstříc!
Už se nemohu dočkat, až bude počasí třeba jen na mikinku a procházku v jarním slunci.
K tomu samozřejmě jarní suroviny, které obohatí náš jídelníček.
Takže dobrou chuť a fajn den přeji Vám všem,
Vaše M.
Také se už těším na teplo :) s tempehem máš naprostou pravdu, ta chuť je skvělá, ale cenově zlaté tofu. Z toho důvodu kupuju skoor pořád tofu :D ale hlavně ne to z alberta! To je hnus :D :D Krásný únor i tobě a budu se moc těšit na další článek ♥ Tvůj blog patří na "stejnou úrověň" jako Navrmi, mám moc ráda tvé články :)
OdpovědětVymazatWantBeFitM
S tím tofu z Alberta, velká trefa! Nejlepší je uzené od Sunfood. Je takové pevnější a má jako kúrčičku. Mňam!
VymazatDěkuji za moc krásný komentář Míšo, Tvůj blog sleduji delší dobu a opravdu děláš kus práce ;) ráda si vždy počtu a slintám nad jídlem.
Takže tofu zdar !
Krásný den.
M.
Tak ta proteinová buchtička vypadá mooc dobře :)
OdpovědětVymazatbyla skvělá, dám brzy recepty postupně na ty nejzajímavější a nej kousky ;)
VymazatMňam. Všetko vyzerá chutne ☃ ❄
OdpovědětVymazatBlog de la Licorne
Děkuji za komentář. Jíme i očima přece ;)
VymazatMěj krásný den.
Samé dobroty, mňam! :)
OdpovědětVymazatBLOG Corculum | Stepanka_T
Děkuji :-) Vždy se těším na teplé jídlo a relax u něj.
Vymazat