Jídelníček líné Mirky IV. - mé chyby, prohřešky.

Jíst se musí. Tečka. 
Moudro dne, já vím. Ale je to fakt. Zjistila jsem, že čím míň jím, tím horší jsou pak následky a ten proces, ten celkový proces o který se většinou snažíme, tedy hubnout, tvarovat, budovat, sílit, je absolutně ztracený. 


Co z toho plyne? Ano Mirko, jíst se musí. 


Pět dní v týdnu jsem trošku ztracená, trošku nepravidelná a nedůsledná. Nebo spíš...šidím. 


To znamená v překladu asi toto. 


Do fitka chodím na lačno, pouze je ve mě voda s jablečným octem a nebo voda s citronem. 

Nyní se snažím sníst aspoň něco - například dneska fík a hrst műsli od Mixit. Prostě, základ, abych fungovala. Piji celkem dost, takže už ráno mám za sebou třeba půl litru vody. 

Pak je trénink (většinou fitko, popř. něco doma). 

Po něm cca do hodiny jím snídani v práci. 
Dneska - müsli Mixit, banán, bílý jogurt, trošku kokosu a snídaňové směsi Iswari. 

A pak? Čaj, čaj, čaj s mlékem, voda, voda, sem tam jedno nescafé s mlékem. Slabé, nepiju žádného siláka. 

No a pak přijdeme domů. Doma si vezmu třeba bombusku (tyčinka), nebo nějakou zeleninu, nebo ovoce, nebo sním jogurt/cottage a jdeme ven se psem. Procházka cca hodina/dvě. 

No a pak doma sprcha, úklid a přijde na řadu vaření a jídlo. Zakončuji jídlo cca v 19:30. Chodím spát okolo 21:30, takže mi to tak vyhovuje. 

Víkend už je lepší. Ráno snídám, pak je oběd, odpolední sváča a pak večeře. Mám na jídlo klid, vychutnávám si ho s manželem, vaříme, pouštíme se do složitějších receptů a je to tak fajn. 

Ano, asi nejsem ukázková, možná jím málo, ale výsledky jakš takš mám a vím, kde dělám chyby a stále na nic pracuji. Ušla jsem kus cesty, když se dnes ohlédnu zpátky. Je to ale těžké.

Ale teď, pojďme na to kouknout, jak to vypadá v barvách. 
Tohle je dobrůtka na entou, fakt že jo. A přitom je to TAK jednoduché. Inspirace je od Kamči Lindové, která toto jí celkem často. Díky Camie!
Je to klasicky vařená jasmínová rýže, na ní je směs něco jako ratatouille - tedy lilek, rajčata, rajčatový protlak, koření. Další vrstva jsou propláchnuté červené fazole no a zelená čepička je rozmixované avokádo se solí, pepřem a limetkovou šťávou.
Výsledek? Foodporn jako prase. Sorry...
Vidíte to nebe v ústech? Slitnáááám. P.S jedl to i můj masožravec a v klidu to zdlábnul  - chutnalo, takže, jde to!
PAK CHOI salát. Chtěla jsem ho zkusit. Celkem se mi líbil a vypadal sympaticky. Každou hlavičku jsem rozkrájela na čtvrtky, pokapala sezamovým oleje, okořenila a pekla v troubě, dokud nezlátl. Měl ale hodně vody v sobě a pořád to nebylo ono. Inu, snědla jsem ho, ale už jsem si ho nikdy nekoupila, takže, asi chápete..

Smoothie bowl. Je to radost. Moc mi to chutná. Děláme si takovou směs s manželem a je to fajn. Teda, když bylo ještě teplo, teď bych to vyměnila za něco teplejšího - v misce. I na obloze...
Tady padlo avokádo, banán, ostružiny a borůvky. Doladěno snídańovou směsí Iswari. Dobrota!


A začíná období mé lásky - dýně. Kdo mě zná, ví, že dýně, cuketa a fazole jsou moji nejlepší kamarádi. A tak jsem se na ně zase těšila.
Tady už hraje prim. Pečená.
K tomu jednoduchý salátek, ledový salát, paprika, rajčata a trocha cizrny.
No a tady jsou tzv. "zbytky", které, nevím proč, vždy vyjdou líp než původní recept. Znáte to? Někdy se prostě vůbec nesnažíte, hážete to na sebe a ...tadáááá luxus na talíři.
To je i tady. Protein pasta z černých fazolí - půl sáčku. K tomu zbytek dýňové polévky z předešlého dne. Zhoustla, tak jsem ji použila takto.
Dodala jsem Chilli pro pořádnou chuť a pikantnost.
Posypala semínky a výsledek? Mlaskala jsem jako čuně.
P. S. omluva za to foto, ale jedna jsem dřív, než jsem vytáhla foťák. marné, hlad je ...

Tady je to lahůdka. Bože, ať už jsem doma!
Klasika - fazolky, na pánvi, česnek, sůl, pepř. troška protlaku, voda a nechala jsem dusit až to trošku zhoustlo a lusky byly epes rádes.
K tomu jsem si na panvici opekla tofu "čevapčiči", o kterém jsem psala zde.

Tady se musím omluvit za to světlo, ale udělala jsem to takto schválně. Protože víkend prostě takový byl, a proč to budu přikrášlovat, když tak to bylo dokonalé. Venku lilo jako z konce, všude šero, svíčky svítily a voněly. Horký čaj s mlíčkem (ano piju to - zabte mě), cuketový perníček s jogurtem k tomu. Skvělý film (I Love You Harry), manžel a já, chlupatá deka, chlupatá psa pod stolem...

OK, kýč jako prase. Stopnu to :-D

Takže takhle to vypadlo za posledních 14 dní u mě. Co Vy? jak to máte s jídlem přes den? Nosíte krabičky? Jíte v restauracích? 

Mějte možná co nejlepší den!
Vaše M.

Komentáře

Oblíbené příspěvky