Dýňový low carb koláč

Low carb, high carb, no carbs....v tom aby se člověk vyznal. 
Všechno se teď takto nazývá a ani já jsem tomu neunikla. Zkusila jsem ho upéct a povedl se na jedna s hvězdou, podtrženou. AMEN.
Koláček podzimem přímo nasákly do morku kostí. Hodí se k výborné kávě s mlíčkem a pohodovou muzikou či společností. Je pro tuto sezonu jako dělaný. Měla jsem dva v malých formičkách a díky nim jsem měla dvě super fajn odpoledne po práci. Krásně uklidnil nervy po pracovním dni a navodil podzimní atmosféru, kterou nadevše zbožňuji. 
Pohladí nervy a je fajn i klidně na večer, nemusí to být nutně snídaně či sváča. Je ze samých dobrých a kvalitních věcí, takže no stress - no špek.

Jdeme na něj!

Suroviny na krustu: 
1 hrnek kokosové mouky
1/2 hrnku kokosového oleje
1 vajíčko
Sladidlo dle chuti

Suroviny na náplň:
1 hrnek dýňového pyré
1 vajíčko
1/2 hrnku ricotty
Sladidlo
Skořice/perníkové koření
Pomerančová kúra

Postupovala jsem velmi jednoduše. Den předem jsem si udělala dýňové pyré a to tak, že jsem jednu malou máslovou dýni rozkrojila na polovinu a dala péct do trouby, přibližně asi hodinu. 
Další den jsem ji oloupala od tužší slupky, dala do mixéru s trochou vody a mixovala do hladkého pyré - voilá - dýňové pyré je na světě. Vždycky jsem se tomu vyhýbala, ale je to velmi snadné. 

Teď krusta. Kokosovou mouku, vajíčko a sladidlo jsem smíchala. Mezitím jsem si rozehřála olej a krásně vlažný a tekutý jsem ho vylila do mísy. Celou hmotu pěkně spojil a vzniklo mi tuhé těsto, asi jako na linecké cukroví. Šlo s ním pěkně pracovat.
Těsto jsem vtlačila do dvou formiček na koláč. Udělala jsem okraj tak, jako byste třeba dělali korpus na cheesecake. 
Poté jsem si vymixovala náplň. Do dýňového pyré jsem vsypala zbytek a šlehala do hladka. 

Náplň jsem nalila na kokosovou krustu a dala pozvolna péct. Když byla krusta zlatá a náplň tuhá, troubu jsem vypnula a nechala koláč dojít v teple.
Vydržela jsem a jedla ho až další den, když byl odleželý z lednice.

Co Vám budu povídat, byl báječný!

Musíte vyzkoušet sami.Krásný podzimní den Vám všem, Vaše M.

Komentáře

  1. No tak ten vypadá úžasně! Zrovna teď měli hokaido v akci v tescu, tak jsem si 3 koupila :D I vám krásné podzimní dny ♥

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo děkuji za milý komentář. No byl luxusní, co si budeme povídat. Já byla dneska ve velkém Albertu a měli tam máslovou dýni konečně v ceně za kus a nikoli za kg. Takže dvě velké "hrušky" dýně jsem si vzala, cela 14,90,- :-D jsem to tam nemohla nechat!

      Krásný den.

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky