Moje obědy...aneb jídelníček líné studentky


Hezké, byť zatažené páteční odpoledne...

je čas oběda a tak mě napadlo, že tady vlastně, jen na pár výjimečných fotek, není žádný oběd. Můj oběd. Víte už asi dost dobře jak snídám, jak hřeším, jak cvičím...co nakupuju. Ale nevíte, co obědvám. A tak jsem si řekla, že se to musí změnit. 

Takže, jak název napovídá. Jsem studentka a jelikož obědy nejsou pro mě to pravé, na čem bych se vyřádila kreativně a ..prostě mě nebaví vařit oběd jen pro sebe. Jelikož mám teď studentský klid před bouří, jsem doma sama a přítel obědvá v práci, takže je pro mě zbytečné vařit obří porce. Navíc, můj přítel zas na bulgur, kukus a tak není, takže ...je to na mě a na mém líném pozadí!

Nafotila jsem jich pár, ale třeba jako inspirace se to hodí!
Kuřecí steak s rajčatovou rýží a zeleninou. Steak jsem udělala s česnekem a tymiánem. Je krásně vysoký a šťavnatý. Do rýže jsem zamíchala rajčatový protlak a orestovanou zeleninu. 
Jáhlová kaše se špenátem a sýrem. Jednoduché, velice nefotogenické ale moc dobré. Já a maso ..moc nekámošíme.  Nejím ho moc často, byť jsem vám tady dala dvě jídla s masem. Ale to jsou jídla za měsíc. takže..není to až tak moc!
Květáková "pizza". Jde o nastrouhaný květák, nastrouhanou mozarellu a vajíčko. Trocha koření, bylinek a šup s tím na plech! Prostě...když jsem líná, tak jsem líná! 
Celozrnné špagety s kuřecím masem, zeleninou a špenátem. Směs jsem si udělala zvlášť- ano vím, je to logické. Do špenátové směsi s kuřecím masem jsem zamíchala sýr a byť to nebylo moc estetické...chutnalo to božsky!
Kuskus s krůtí šunkou, zeleninou a posypaný italským parmezánem. Ještě, že tam maminčina kolegyně jezdí za rodinou. ooooo jaká škoda že už parmezán došel. Ale...byl skvostný!


Tak...to je vsjo. Jak jsem psala...neholduju masu. Ne že bych ho nejedla, ostatně jak vidíte na fotografiích ale...prostě když mám chuť na maso, je to jednou do 14 dní. Cca..jak kdy. U nás jí maso jen chlap...ale i ten miluje spíše ...jak to říct. No prostě nejlepším řízkem pro něj je buchta. takže, chápete?! 
Ale je pravda, že v obědech až tak kreativní nejsem, tedy aspoň co se vaření pro mě samotnou týče. Když máme společný víkendový oběd, vždycky něco vymyslím. Doma je to spíš o tom, že mě přepadne hlad a do 20 minut musí být hotov, jinak se mnou není sranda. A tak to prostě je pořád. Doufám, že se to od prázdnin změní. Snad začnu chodit do práce a od září i do školy, takže bude sranda, nebude čas být líná a přesto, že asi nebude čas být ani kreativnější, moc se na to těším. 

A co vy? Vaříte pro sebe zvlášť nebo ...co vlastně vaříte na oběd? 

Mějte se krásně a užijte si o víkendu každý den, 

Vaše M.

Komentáře

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Jooo vaření sama pro sebe taky moc dobře znám, a musím říct, že tohle je dobrá inspirace 8). Jen tak mimochodem Zubáku, víš, že jsi tu květákovou pizzu vymyslela přesně podle Kořínkové? :D

    OdpovědětVymazat
  3. To víš Lůzy, jsem prostě génius. Ale ...je fakt že tohle je hodně ostřílený recept:-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky