Krize č. II. - víkend + výsledky?

Krásný start do nového týdne...

Takhle jsem si připadala celý víkend..
možná i takhle vypadala...(zdroj:http://www.sinerjiegitim.com.tr/)

Jaký jste měli víkend? Já asi stejný jako to počasí. 10 minut bouřka, hodinu sluníčko...a tak pořád dokola.
Stejně jsem si cítila i já, a to vážně nekecám.
Musím říct, že jsem trošku zklamaná, jak ze sebe, tak z principu ..prostě proto!
Moje poslední dva články více než jen naznačily, že se momentálně stravuji dle sacharidových vln. A také můj poslední článek lze považovat za zpověď nespokojené Mirky. Jo, je to přesně tak...


Výsledky? NIC MOC! Spíše víc nic než moc. 
Jako tak, výsledky nějaké jsou ale horší jsou pro mě tedy následky..a to? 

Zde přikládám tabulku s mými výsledky, kterých jsem dosáhla za 4 týdny. Později přidám asi zvlášť článek i s fotodokumentací. Momentálně foťák stagnuje...A také mám v plánu zajít si na přeměření, jak jsem na tom s tučíkem.

Jak mi psala do komentářů Luci ..(díky za ně!) dochází ke mě k silným tendencím přejídat se. 
Tento víkend toho byl příkladem a proto jsem se rozhodla, že tento týden bude můj poslední sacharidově vlnitý:-) 
O víkendu to začalo v pátek večer, kdy jsme šli s přítelem k sousedům. Celé odpoledne jsem nejedla - nestíhala jsem, takže jsem si dala na návštěvě dva chlebíčky s česnekovou pomazánkou a 3 panáčky ořechového likéru. No...nechvalný začátek..
Sobota? Snídaně byla královská protože jsme slavili výročí a je fakt, že jsem se na ni těšila celý týden.
Takže snídaně obsahovala banán a tvaroh a dvě kostky jablkového perníku.Nic děsivého vím...
Odpoledne jsem se naobědvala s přítelem a to? Koprová omáčka z čerstvého kopříku, vařený brambor a dvě vejce. Mám ji jednou za rok...a to vždy v létě, takže jsem se také nehroutila. 
No a odpoledne jsem si dala talíř melounu a večer? Opékání buřtíků. Takže dva kousky Cideru a jeden špekáček a zeleninu k němu...pár tyčinek a šla jsem spát nacpaná k prasknutí. 
Říkáte si, what's up? Vždyť o nic nejde, že? No...to jo...o nic nejde, protože to nevypadá tak děsivě, vlastně to je vcelku v klidu ne? Na jeden letní víkend je to fajn...
No a v neděli? 
Ráno jsem posnídala Cottage s jahodami.
Oběd jsem měla rýži s rajčaty a vejce. 
Po obědě jsem si dala patku štrůdlu. 
svačina - 1/2 banánu s 1/2 tvarohu, 1/2 banánu s lžičkou tahini a pak, jen tak do ruky, kostku perníku ze včera....nepřipomíná vám to něco? Kousek toho, kousek toho, jdu kolem ledničky, lok mlíka...

no a večeře...pečené batáty a žampiony. A aby toho nebylo málo....jdu kolem ledničky, kousanec do perníku a lok mlíka...
Najednou jsem se zastavila..s plným BACHOREM jsem se podívala na odraz v okně a řekla jsem si, že takhle tedy ne! Tohle nejde..TOHLE bych normálně nedělala...fakt že ne. Všichni kolem mě ví, jak moc jsem přísná sama na sebe a jak moc velkou vůli mám. Nevezmu si buchtu, koláč nebo čokoládu i kdybych měla sebevětší chuť a teď toto? JAKTO??
Jednoduchá odpověď. Nemohla jsem se dožrat, protože jsem věděla, že zase celý týden budu sedět jen u kuřecího masa a rýže. 
Takže...byť jsem si dneska do práce to kuřecí maso nabalila a vypila si svůj protein....řekla jsem si, že takhle to tedy nechci. 
Nechci skončit u záchvatového přejídání a už vůbec ne s psychikou, kterou mám teď. 
Můžu vám říct, že tento víkend mi dal zabrat. Ty výčitky se kterými jsem šla spát rozhodně za to nestály. 
A byť moje první ranní lžička tvarohu s banánem byla jako ráj na zemi...řekla jsem si, proč se tak trápím, když bych klidně ten pitomý banán (promiň banánku) s tím úžasným tvarohem, mohla jíst klidně častěji. 
Why not? Už jsem se zase viděla tam, kde jsem byla před cca 5 lety a to odmítám!
Už nechci být já obětí jídla a zdravého stravování...Zjistila jsem, že díky vlnám nemyslím na nic jiného, než na jídlo, co budu jíst, kdy, kolik toho je, co bych si dala...Sotva jsem spolkla svých suchých 100 g kuřecího, už jsem si počítala v kolik si budu moct dát 3 bílky...bože. Jak slepáááá!!!

Proto jsem se rozhodla pro docela jinou a mnohem lepší cestu....
Ale o tom Vám napíšu zase jindy...Snad Vás mile překvapím:-)

Hezký, byť upršený den Vám všem!
Vaše M.


Komentáře

  1. Je mi veľmi ľúto, že si z výsledkov sklamaná, lebo napríklad cez stehno si dala dolu pekne, takže treba vo všetkom negatívnom vidieť aj to pozitívne :) Podľa mňa si na seba až priveľmi prísna! Nemôžeš mať za každé ´dzobnutie´ hneď výčitky :( u nás je to tak, že napríklad ja nie som ten typ, že by som jedla chipsy, keď ich je moja sestra, alebo že by som mala chuť na keksík, keď ho je mamina, pretože tieto veci ma už dávno nelákajú. Naopak, keď mamina niečo uvarí, hoci aj nezdravé, rada z toho ochutnám keď idem okolo, ale neberiem to ako prejedanie sa. Tak isto je to aj keď napečie. Dám si 2 kúsky, niekedy aj viac ak je to fakt výborné :D ale to nie je dôvod aby som mala výčitky, nakoľko sa to neopakuje pravidelne každý deň a nezjem z toho polku plechu, ako to bývalo v minulosti, keď som sa stravovala tak ako ostatní :) Mňa strašne baví jesť ako jem a vyžívam sa v príprave jedál a v tom, ako ostatní jedia ´nezdravé´ veci a ja si pritom pochutnávam na svojom pripravenom obede a som na to hrdá :) Avšak keby si mám stále takto odopierať, napríklad to čo mamina upečie, tolko by som na to myslela, že nakoniec by som sa do toho pustila tak, že by som zjedla viac než by som chcela. Uvidíš, že keď trošku zvolníš a nebudeš na to jedlo stále tak myslieť, tak budeš z psychického hladiska viac v pohode a klude :) Mne napríklad veľmi pomohlo to, že som tých 5-6 jedál denne vymenila za 3 velké, pretože predtým som neustále myslela len na to, čo budem jesť, kedy budem jesť, kedy odbijú 2,5 hodiny a teraz vobec nie. Konečne som kludná a tento režim mi vyhovuje, samozrejme ho nikomu nevnucujem, pretože všetci sme rozdielny. Musíš hľadať to, čo vyhovuje tebe, lebo myslieť na to, čo budeš jesť ako ďalšie jedlo hneď po dojedení toho prvého nieje dobré :( Viem to z vlastnej skúsenosti. A vopred sa ospravedlňujem opäť za zdĺhavý komentár, snáď tá podstata z neho vyplynie, lebo asi som plácala už jedno cez druhé :D Krásny večer ti prajem a hlavne úúsmev prosím! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krásné ráno Luci,

      jsem strašně ráda, že jsi věnovala čas mě i mému blogu, mému příspěvku. Vážím si toho, protože jsem opravdu ráda za každý názor= pro mě velká pomoc!
      Máš pravdu, sama jsem se překvapila, jak moc mě tyto 4 týdny ovlivnily. Včera jsem s tím přestala...
      Odpoledne jsem měla po svých 100 g kuřecího takový hlad až mě žaludek bolel jak se chudák svíral...v UGU jsem si dala salát s šunkou a parmezánem...a bylo mi jak v ráji.
      Máš úplnou pravdu, že tak silné odpírání vede k jedinému...přejídání...a to by zkazilo všechno, na čem pracuji.
      Rozhodla jsme se to změnit!!!
      Moc ti děkuji za starost a rady, které jsi mi tady tak pečlivě sepsala...Pochopila jsem přesně, co si mi chtěla říct a velmi si toho vážím:-)
      P.S musím uznat, že dnes ráno po mém milovaném tvarohu s banánem a müsli od Mixit jsem jela do práce plná energie a usměvavá...což už jsem měsíc nezažila:-) Juchůůů

      Vymazat
    2. Tvoja odpoveď mi urobila veľkú radosť, pretože vidieť, že si konečne spokojná a to je najhlavnejšie :)) Len tak ďalej a uvidíš, že takýmto štýlom zájdeš omnoho ďalej než keby sa máš ničiť odopieraním. Veľmi sa teším na ďalšie články a veľmi by som ocenila, určite aj ostatní, ak by si pridala možnosť ´followers´, aby som si ťa vedela pridať medzi blogy :)

      Vymazat
    3. Luci děkuji, že jsi to tady se mnou "trpěla". Cítím se super a začnu pracovat na jiné alternativě-zdravější, normálnější a praktičtější:-)
      A také moc děkuji za to, že jsi v mých followers ;-)

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky