Cuketový koláč s vůní perníku

Víkened je tady. Oujéééé. 

Dnes jsem děsně produktivní a plná energie a to ještě není ani sedm ráno!
Proto jsem dnes už ve 4 hodiny funěla na podložce - cvičila jsem, dala si sprchu, uklidila jsem skoro celý byt (v ložnici spal manžel), vyvenčila a nakrmila jsem psa, zlikvidovala jem nepotřebné věci. U toho si potancovávala na písně, zadělala jsem snídani a pak už jen čekala, až se drahá polovička vzbudí a budeme snídat společně. S horkým čajem.

Co Vy? Již jste produktivní nebo teprve vstáváte?

Každopádně jsem v poslední době vyfasovala pár cuket - což je více než dobrá zpráva. a tak jsem kromě pojídání cukety ve slané formě, zkusila upéct i tento cuketový perník. 
Recept? Peču asi jako většina z Vás. Prostě to házím do mísy, podle konzistence odhadnu, zda je recept proveditelný a pak to prásknu do trouby a čekám, co z toho bude. 


Tady je: 
  • Polovina střední cukety bez semínek - mohlo to být cca 500 g cukety. 
  • 45 g pomletých ovesných vloček/popř. otruby
  • 1 odměrka proteinu (použila jsem vanilku)
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 vejce
  • 1 dcl kefírového mléka
  • sladidlo dle chuti
  • skořice/perníkové koření
  • 1 lžička prdopeč



Toto je moje jedna porce. Celý den jsem flákala jídlo a tak jsem měla večer skutečně velký hlad. 
Krok číslo jedna? Vydlabat cuketu, nastrouhat na nejjemnější slzy na struhadle (mrkvové) a nastrouhanou cuketu pořádně vymačkat od vody. Bude jí hodně. 
Potom jsem v míse přidala všechny ostatní suroviny a pořádně promíchala. Vyčkejte, ona cuketa ještě pořád pouští trošky vody a těsto se spojí. 

Vymazala jsem si srnčí hřbet kokosovým olejem, vysypala kokosovou moukou a naplnila těstem. 
Na povrch těsta jsem si naskládala pár ořechů. Jak vidíte, jsou to různé druhy. 
Pekla jsem velmi prazvláštně. Šla jsem totiž ven, takže jsem si dala opravdu nízkou teplotu a pekla skoro hodinu. 
Klasicky ale postačí 170-180 stupňů na půl hoďky, podle formy, ve které budete péct. Zde je těsto v nízké vrstvě, nebude to chtít moc.
Nechala jsem vychladnout. 

Krásné vláčný, čokoládový a voňavý jako perníčky. 

K tomu půl litru čaje, nohy hore a je to. Podzimní čas se blíží. Miluji to!
Navíc, venku to je přesně počasí vhodné k této kombinaci - splněný sen.

Co Vy? Nějaký podzimní rituál? Jídlo? Nápoj? 

Inspirujte mě. 



Krásný víkend přeji Vám všem. 

Vaše M.

Komentáře

  1. No ten koláč vypadá skvěle :) Taky teď začnu všude přidávat skořici, perníkové koření a podobně, už jde na mě podzimní nálada :D Zatím žádný podzimní rituál nemám :) jenom jsem vytáhla ze skříně chundelatou deku a ráno pravidělně čajíčkuju :)

    https://wantbefitm.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ano, přidávám se k čajíčkové akci :-) už jedu na plné obrátky. Do práce jsem nakoupila zásoby a každé ránko už vaří konvice - kouzelné období.
      Děkuji za fajn komentář.

      Vymazat
  2. Dřív jsem byla po ránu hodně produktivní, ale jakmile už jsem nemusela pravidelně přes týden brzo vstávat, už si mimo víkendy docela ráda poležím. :) Recept vypadá dobře! Určitě chutná skvěle. Dělám podobný s tvarohem... :)

    Corculum | Stepanka_T
    Instagram

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono není špatné si sem tam poležet a dohnat spánkový deficit, to je fakt.

      Cuketa (a další podobné zeleniny/ovoce) jsou v pečení super. Mám ráda takové ty buchty, kdy jsou hutnější a vláčnější.

      Děkuji za koment a přeji fajn den.

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky