I já to vyzkoušela --> FAZOLOVÉ BROWNIES

Dobré ráno všem!

slavili jste včera den svatého Patrika? Já teda osobně ne, jen jsem se o tom zmínila na hodině angličtiny :-) ale tak mě napadlo, že když spousta lidí slaví Haloween, Valentýn a kdo ví co ještě, třeba i St. Patrick's day se dostaví do českého kraje...mě se líbí tyto svátky, i když pořád se držím spíše českých tradic, kterých je čím dál tím méně. 
Ale zpátky k původnímu tématu. 
Včera jsem měla dlouhou chvíli (o čemž vypovídá i můj poslední příspěvek...), tak jsem si řekla, že když mám v lednici plechovky červených fazolí, zkusím i já brownies. Koukla jsem na internet a vyskočilo na mě tolik receptů, že jsem nevěřila vlastním očím. 
Všechny byly moc lákavé a vypadaly tak skvěle. Ale vždycky mi chyběla nejméně jedna surovina - banán, avokádo a ani nevím co ještě. 
A tak jsem se "hecla" a udělala si svoje brownies. Našla jsem recepty bez mouky, bez vajec, bez mléka a kdo ví, bez čeho ještě...a tak i toto pro mě byla výzva a udělala jsem brownies bez všeho:-) :-)
Né že bych pekla ze vzduchu. Ale prostě jsem vynechala jak vejce, tak banán, tak mouku, tak avokádo...


takže moje extra čokoládová bomba se skládá z:
Tak nějak vypadaly po upečení

1 plechovky červených fazolí
3 lžíce holandského kakaa
1/2 balíčku kypřícího prášku
3 lžíce mletých mandlí
3 lžíce třtinového cukru 
1/2 hrnku mlék (musíme s ním pomaličku, ať těsto není moc řídké)

Moje brownies byly opravdu jen zkouškové, takže pro příště určitě zdvojnásobím (možná i ztrojnásobím) množství. A postup? Všechno do mixéru a juchůůů...rozmixovat na krásné těsto. Předtím jsem tedy ještě propláchla plechovku fazolí. 
Těsto jsem vlila do formy na biskupský chlebíček, po povrchu jsem posekala 1 kostičku 90% čokolády Lindt a už se peklo. Netrvalo to moc dlouho. V horkovzdušné troubě na 250°C jsem pekla cca 15-20 minut. Těsto se nafoukne, takže nepíchat do něj špejlí a nejlépe ani neotevírat troubu prvních 10 minut. 
Porce pro přítele - první test!

Nechala jsem vychladnout a podávala jsem s bílým jogurtem a jahodami. Prvním "testovačem" byl můj přítel, který znalecky zabručel a bylo mi jasné, že je v cajku!


Moje dnešní snídaně - 3 jahody, 1 jablko s arašídovým máslem,
1/2 kelímku jogurtu a kousek brownies
I já dneska ráno se odměnila a bylo to více než famózní. S jogurtem, který zmírní sílu čokolády a zjemní celou chuť a jahody, které prostě s čokoládou tvoří dokonalou dvojici. 
Určitě jsou tyto brownies velice křehké, díky tomu, že v nich nejsou ani vejce a ani mouka, ale ta chuť stojí za to. Chuť je opravdu uvnitř krémová a extra čokoládová,  povrch krásně upečený a rozteklá hořká čokoláda na povrchu je tečka v celém gastronomickém zážitku. 






Co Vaše snídaně? Pečete když máte dlouhou chvíli? 

Přeji vám krásný zbytek dne. 

Vaše M.

Komentáře

  1. Ahoj, můžu se zeptat, jak vznikl název tvého blogu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj. Název jsem vymýšlela asi 10 minut. přemýšlela jsem nad tím, co vystihuje to, o čem chci psát. Je jasné, že je pro mě jídlo momentálně primárním tématem - proto SPOON a neodmyslitelně k mému životnímu stylu patří dřina, fitness a disciplína - proto WILLPOWER. Bez silné vůle bych tento blog nikdy nezaložila:-)
      Snad ti tato odpověď bude stačit. Děkuji za pěknou otázku:-)
      Mirka

      Vymazat
  2. Ahoj, tvuj recept vypada moc dobre :) muzu se zeptat, mandle jsi pridala kvulit uku a tedy spojeni struktury nebo jen pro chut? Resp muzu nahradit jinymi orisky? :) dekuju

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, omlouvám se za pozdější reakci.
      Jinak mandle jsem dávala jakožto náhradu mouky. Taky pro chuť a zároveň zdravé tuky. Ale jestli ti oříšky nevyhovují, klidně je nahraď moukou, třeba celozrnnou, špaldovou apod. Pokud by si chtěla dezert hodnotnější než z klasické bílé. Ale ani té bych se nestranila....Dle chuti a preferenci :-) Jinak mandle klidně vyměň za jiné ořechy. Lískáče nebo vlašáky budou super! Držím palce ať chutná!

      Vymazat
  3. Chvalim recept, dnes mam v planu vyzkouset :) normalne beru inspiraci na dietni/zdrave snidane tady: zhubnisladce.blogspot.com, protoze jsem ten typ cloveka, co snidava sladke a odmita si kvuli tomu delat vycitky :) snad i ty tam najdes nejakou inspiraci :) diky za recept :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj. doufám, že se ti recept povedl a že chutnal. Já se na browny chystám tento týden taky. Už dlouho jsme je neměla a mám na to chuť. Každopádně děkuji za tip na super stránku, určitě si brzy vše prohlídnu.
      Každopádně sladké snídaně kvituju! Někdy mě teda přepadne chuť na vajíčka, párečky nebo chlebík se šunkou, ale musím i já říct, že jsem propadla sladší verzi snídaně! Takže zdravě a bez výčitek vždy!

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky